Silly: Schweizare tittar på Schmidt i Vita Hästen & lite mer Jimmie Jansson – blir pussel med få allroundbackar?

Attraktionen Adam Schmidt scoutas av schweizare. Vad som händer med något gåtfulle playmakern Mattias Myttynen är dock oklart. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt goda uppgifter tittar lag i Schweiz på Vita Hästens snabbe målskytt Adam Schmidt. Oklart om det är NLA eller NLB.

***

VIK-försvaret ser ut att komma att bestå av väldigt få allroundbackar kommande säsong. En av de offensiva som tillkommit är Jimme Jansson (tryout). Har samlat lite info om den intressante backen:

Från KRIF-håll: ”Skicklig offensivt men svagare bakåt. Offensivt gör han gärna egna räder och kommer på avslut lite likt Andreas Borgman ofta gjorde i vintras. Tittar lite mycket puck och går bort sig ibland.”

Från Timrå-håll: ”Det är en väldigt offensiv back. Spelar nästan som en forward. Följer med i typ alla anfall. Bra fart och skills men behöver förbättra sitt skott. Svag i det defensiva spelet.”

***

Med egentligen bara Anton Mylläri (om han nu blir kvar) som riktigt bra allroundback blir det ett pussel att få ihop backpar som döljer varandras svagheter och förstärker varandras styrkor således.

Men det kan ju, i bästa fall, innebära att man får bra spets åt båda håll.

1 svar

  1. Mr H skriver:

    Som VIKmaster skrev 26 april. Jag vill också ”glada” det slit som lagts ned av styrelsen, samt framför allt att de lyckades få ihop budgeten i tid. VIK hade kunnat vara ur serien nu.
    Över till laget: så länge Korhonen är kvar så är det svårt att göra så mycket värvnings/lönemässigt.
    Nick Sorkin 24.600 i månaden (brutto enl VLT), Cody Murphy 17.000. Backen Charlie Cook kostade 31.300 och är väl helt ute ur diskussionen. En back med rätt spetskvaliteter är ju prioritet nu. De två förstnämnda undrar jag över. Samt att det är klart att det kan bli vissa justeringar lönemässigt här och där.