Silly Season 18-19 kan öppna: Mycket Kristianstad och var hamnar Leksandslånet & tankar om behoven i Allsvenskan

Fredrik Johansson, som här alltså sköt det avgörande kvalmålet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

7 svar

 1. Olle skriver:

  Lehman håller inte i allsvenskan. Hans stapplande skridskoåkning gör att han ofta ”går” fel.

  • RONNY KARLSSON skriver:

   LEHMAN SKA INGENSTANS

   OKEJ HAN HAR EN ANNORLUNDA ÅKNING PÅ GRILLORNA

   MEN HAN ÄR EN KLOK LIRARE OCH ETT NAMN FÖR ASS KAPTEN

   FINNS OCKSÅ LEDARSKAPER HOS HONOM

   PLUS ATT HAN ÄR PLAYMAKER I PP

 2. skriver:

  Precis som du nämnde i tidigare inlägg tycker jag, Johansson, Bergman Hetta och Lehmann är spikade för nästa års trupp, efter rådande kvalserie känns det ju som att även Skiöld spelat sig till en plats. De har ju verkligen lett laget på planen, men som man kunde se på ”inside VIK” verkade ju framförallt Lehmann och Bergman stå för stor del av sammanhållningen utanför planen, vilket i sig kanske är en av de största framgångsfaktorerna om man ser till sättet de vunnit matcher i år. Även att Lehmann tog sig tillbaka efter det brutala överfallet, då han var uträknad av de flesta, säger verkligen hur mycket han brinner för det här. Även om han säkert var påverkad av detta under kvalserien, vilket man såg på produktionen, visade han ju i förra säsongens kvalserie att han verkligen håller måttet på den nivån med 6 matchvinnande mål och en av de stora orsakerna till att Troja tog steget upp. Bara att föra upp två lag på två år säger ju en del om karaktären på den spelaren.

  En annan faktor jag fnulat på är samarbetet mellan Hetta och Lehmann, de har producerat en jäkla massa poäng tillsammans (lehmann bäst poängsnitt, flest assist och Hetta flest mål), bara detta tycker jag gör dem spikade i kommande års trupp. Men det finns andra egenskaper som gör dem ännu mer eftertraktade enligt mig, de är båda starka på pucken, vinner mycket närkamper och har under egentligen hela säsongen spelat boxplay. Man läser mycket om att ta med sig poängstarkaspelare från ettan upp till allsvenskan kan vara ett misstag, men med deras egenskaper kan de helt klart bilda två länkar i en riktigt bra tredje kedja. De kan alltså konkurrera om platser i första kedjan, men om produktionen uteblir bildar de en stark tredjekedja, inte minst i kombination med Johansson, det borde minimera riskerna helt och hållet med att satsa på dessa två spelare och att signa dessa herrar bör vara prio eftersom jag tror likt fallet för Bergman och Skiöld har erbjudanden från andra klubbar.

 3. Tomas Jansson skriver:

  En riktig ”sniper” att signa vore Meyer i Troja. Inte bara för hockeyfrillans skull…

  • anden skriver:

   Håller med precis vad jag tänkte på under matchen mot Troja att Meyer skulle vik ta nu när Vik går upp :)!!

 4. VIKarn skriver:

  Vore det inte mumma att signa upp både William Wikman & Fredrik Forsberg. Två i mitt tycke riktigt intressanta spelare. Verkar som de inte ska spela med leksand iaf. Vet att BIK vill ha Forsberg. Men om vi kan locka hit bägge, vore det gött.

 1. 2018-04-28

  […] blogg flaggade 16/4 att Wikman verkligen ville till VIK nu då han uppenbarligen stortrivdes här förra […]