Silly: Shoppinglistan för VIK – troligen tre vassa yttrar och en toppcenter/back ska in & vad händer med Bergman och HV71?

Mer kvalitet i rutan? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Hur ser Patrik Zetterbergs shoppinglista ut nu när målvaktssidan och backsidan är nästan klara? Enligt röksignaler ska det in spelare ungefär enligt nedan:

  • En topp-4-back, gärna högerfattad, men inget absolut krav på högerfattning, då man har Josef Ingman.
  • En topp-2-center, gärna Patrik Berglund, men inget krav.
  • En högerfattad sniperforward.
  • Två skickliga topp-6-yttrar.
  • Ev. en bredd/fjärdecenter.
  • Målvakten Jesper Myrenberg ska vara klar.

Tänkbara kedjor:

Mr X 1 – Mr X 2 – Mr X 3
Sebastian Benker – Daniel Öhrn – Mr X4
William Wikman – Isac Skedung – Fredrik Johansson
Jesper Johansson – Jesper Cederberg – Anthon Eriksson

Joker: Gustav Lindberg

Grundtanken är kanske att Freddan Johansson, trots allt 35 nu, kommer få en mer defensiv roll från början. Det är nog inte fel att minska på pressen att veterankaptenen ska leverera som en topp-6-forward.

Enligt uppgifter tveksamt om kvalhjälten Jesper Cederberg blir kvar trots kontrakt, kanske bättre han tar en större roll i Ettan för sin utveckling än att riskera att sitta på läktaren eller få lite istid här?

Fredrik Hetta (för skadebenägen tycker man enligt uppgift) Anton Svensson, Acke Ringström (klar för utlandet som finns ute i media idag) och Jesper Appel blir inte kvar enligt mina källor.

Anton Svensson. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kanske inte så förvånande då Svensson bleknade lite och var mer av en energiforward på allsvensk nivå med kanske förbättringsbart spelsinne, Ringström har kanske lite problem med att hålla skärpan och tempot under 52 omgångar och Appel var allmänt lite tunn, särskilt framåt, för att vara en spelande back.

Men såklart tråkigt om Hetta anses för ”skör” efter otaliga skador och sjukdomar. Håller sig forwarden frisk kan det bli stor succé kommande säsong.

Det som ”räddar” Kenny Källström kvar mot Ringström/Appel var nog just att han har kontrakt och vi får hoppas Källström lyfter med en bättre försäsong utan skador. I grunden har ju Källström många verktyg och om fotarbetet kan vässas lite kan det bli viss utväxling.

***

Någon väldigt insatt sa att det är 75 % chans att Sebastian Benker blir kvar trots visst SHL-intresse.

Bloggen hade ju tidigare uppgifter från en mycket trovärdig förstagångstipsare från branschen om att Marcus Bergman var i princip klar för HV71. Att HV71 åtminstone är mycket intresserade av Bergman är nu bekräftat från andra säkra källor.

Det dröjer dock besked gällande Bergman på samma satt som med Kalle Östman som ska till Djurgården. Dock spelar DIF fortfarande.

1 svar

  1. Bozo skriver:

    Men varför dröjer besked om Bergman? De bloggar och twittrar om HV71 verkar mycket frågande vad HV71 håller på med just nu, som skeppar iväg så mycket billig kompetens?