Silly: Svensk back absoluta huvudspåret i VIK:s jakt & scout om Bobby MacIntyre som är ny i ett Mora som ofta hittar en väg…

Kanske inte landslagsklass, men svenskt blir det till 99%... (Photo: Matthew Murnaghan/Hockey Canada Images)

 

Bloggen har äntligen fått lite handfasta tips på huvudspåret i backjakten. Det ska röra sig om en svensk back som är nära eller klar. Tyvärr är det inte mer än så jag lyckats skaka fram, även om vi nu då kan utesluta många backar såklart.

Och enligt VLT låter det inte som att Anton Mylläri är aktuell. Men då vi kan börja EP-scouta alla tänkbara svenska backar för en topp-4 roll i VIK. Zäta är tystlåten, men det låter i slutet av artikeln som det är klart…

Så en svensk som just nu kanske inte kan presenteras av olika skäl?

***

Mora har värvat forwarden Bobby MacIntyre.

– Spelade bra i Norge, en av de bästa importerna i ligan, säger en proffsscout till bloggen.

– En offensivt begåvad spelare med bra fart. Mer en passningsspelare än en skytt, kan stanna på en femöring och vänta på andravåg. En aning småväxt och det defensiva spelet är under utveckling.

***

Bloggen har ju inte börjat granska övriga lag ännu och således inte vågat mig på att gissa var VIK hamnar. Men just Mora är ju alltid oberäkneliga. När de får allt att stämma slutar det nästan alltid med SHL, faktiskt.

Moras tradition att ibland kunna jaga upp sina spelare till väldiga ”överprestationer” är något VIK skulle behöva kommande säsong, förutom att stjärnspelarna levererar som förväntat såklart.

1 svar

  1. Robin skriver:

    Hoppas på Alen Bibic. Känns som han har de egenskaper som vi söker