Silly: Vad händer med Anton Mylläri efter succén i Graz – lite röksignaler och möjligen skulle Västeråssonen passa ganska bra i lagbygget

Vad händer med Anton Mylläri? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det är ganska torrt sillymässigt, men en källa på insidan mumlade något löst om VIK och Anton Mylläri, så det var värt att kolla lite vidare. Observera att detta är lös silly…

Mylläri är ju lite mer fysisk än han får cred för och blockar skott, och No. 59 var en av de bättre i serien under sitt inhopp här gällande tacklingar+blockade skott per match, och var faktiskt bäst i VIK gällande den siffran.

Tidigare trodde inte källor att Anton ville spela Allsvenskan kommande säsong. Hade enligt uppgifter lite intresse från Finland, men det ska ha varit ett par veckor sedan. Och saker kan ändras.

Graz ville enligt uppgift ha tillbaka honom tidigare, men Mylläri ville avvakta och se om han fick något i SHL.

Mylläri ska ha varit riktigt bra i Graz sedan hade lämnade VIK under säsongen som gick, men fick också en stor roll med mycket speltid i alla spelformer där enligt uppgift. Österrikes liga är ju också förhållandevis bra.

Mylläri ska ha utvecklat sitt spel med puck i Graz eftersom han fick spela PP regelbundet för första gången på länge under en längre tid.

Mylläris (30 år) rutin och att Zäta sagt vilja i första hand ha in ett ”säkert kort” till en faktiskt relativt ung backsida som, förutom storfräsarna Gunnarsson & Jansson, ser ganska svårbedömd/oprövad ut på högsta HA-nivå med Roe, Östman, Tornberg, Jardeskog…

Så det vore nog inte fel om den sista backen in nu har en stabiliserande effekt och rutin…

3 svar

  1. PatrikH skriver:

    Jag tycker Mylläri gjorde en habil insats i VIK-tröjan, allroundstark både defensivt och offensivt och rörlig på skridskorna, stark i närkamperna.

  2. Höftskott skriver:

    Tycker inte att Mylläri stack ut särskilt mycket förra säsongen och gjorde inget större intryck på mig. Hade faktiskt förväntat mig mer av honom defensivt. Helst hade jag sett en right back på sista backplatsen men det är väl bara att glömma den här tiden på året. Då det inte ska vara en chansning.

  3. Fredrik skriver:

    Kul om det blir Mylläri! Tänkt på att han skulle passat bra in i laget. Allroundback med defensiven som förstaprio utan att för den delen vara svag i spelet med puck. Skulle bli mycket nöjd med Mylläri.