Silly: Tidigare toppcenter i Karlskoga & Timrå tittar på HA & vad finns där om Panterns strul gör att Tonys val drar ut på tiden?

Alexandre Lavoie och Jimmie Jansson sida vid sida säsongen 16/17, nu kommer duon göra avtryck i VIK i vinter åter sida vid sida men i samma färger. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt Tony Mårtensson själv är ju VIK ett hett alternativ, och vad denna blogg erfar står valet mellan VIK och Almtuna helt enkelt. Men nu har Pantern ekonomiska problem och det gör att Almtuna kan få en gratisplats tillbaka till HA, vilket såklart påverkar det hela.

Det måste vara en svår sits för Patrik Zetterberg att avgöra hur länge han vågar vänta på Mårtensson, som inte verkar ha någon brådska och måste förankra allt hos familjen.

Det finns dock alternativ, främst om man tittar utomlands. Ett namn som mycket möjligt kan återvända till Allsvenskan är tidigare succécentern Alex Lavoie. Detta enligt källor runt Innsbruck i bloggens världsomspännande informationsnät. Vet dock ej lag, men andra lag än VIK ska vara hetare just nu.

Den högerfattade centern gjorde hela 20+52 för 72 poäng på 81 matcher för Karlskoga och Timrå tidigare. Lavoie är dessutom en första klassens tekare som var bland de bästa i HA på det (62 % vunna i BIK!).

För VIK vore det som sagt grädde på moset att få in en högerfattad center nu då man inte har många alternativ där på forwardssidan.

Bloggen sammanställde två listor, dels på svenska men även utländska centrar som har producerat bra. När jag frågade en mycket insatt källa hur centermarknaden ser ut blev svaret:

Ja herregud. Ruskigt tunt på centermarkanden. Åtminstone i Sverige.

Några svenska centrar som troligen letar jobb som bloggen inbillat sig kan vara rimliga:

Källa: Eliteprospects.com Premium

Patrik Blomberg har ju värvats av Pantern men som bekant är det strul där nu.

Utländska centrar i olika ligor runt om i Europa, som möjligen kan vara rimliga för HA, sorterat per liga:

Källa: Eliteprospects.com Premium

Vi ser att Lavoie har gjort 34 poäng i EBEL i Österrike. Pratade nyligen med Robin Jacobsson, som sa att den ligan är mycket bättre än vad vi kanske tror. Mer offensiv och en nivå bättre än HA enligt Robin.

Här finns en hel del namn som tidigare gjort det bra i HA. Exempelvis Mitch Wahl, som dock inte kanske är en naturlig center, men hade otroligt fina siffror i teken och är en vass högerskytt.

Hörde också från en insatt källa att supersnillet Arsi Piispanen sannolikt inte blir kvar i Oskarshamn, då han ju även är långsam i benen redan på HA-nivå. Men huvudet håller nog nästan NHL-klass…

1 Response

  1. Erik Piri skriver:

    Lavoie spelade ju t o m högerforward i BIK.