Ytterligare en kvalhjälte gör avsked då Jesper Cederberg får lämna och vi minns kanske främst Jeppes starka insats i playoff våren 2018

Jesper Cederberg. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Ytterligare en kvalhjälte får lämna. Under onsdagen blev det klart att Jesper Cederberg, 22, tar avsked efter sex säsonger i VIK:s organisation.

Denna blogg har ju kontakt med en del spelare och en som alltid ställt upp och svarat är Jesper. Att Stockholmskillen har en vinnande stil och personlighet kan vi också se i mängden hyllningar centern fått i sociala medier, både från fans och spelare.

Det vi kanske minns bäst från Cederberg i VIK-tröjan är insatserna i kvalet till Allsvenskan våren 2018. I serien mot Kristianstad var centern en av VIK:s bästa spelare och i playoffrundorna innan kvalserien var Cederberg bland de bästa poängmakarna och låg i topp i plus/minus.

Jesper Cederberg var bland de bästa mot Kristianstad i den oerhört hårda playoffserien våren 2018. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Men framförallt var det hårda jobbet signumet. Utan spelare som underkastar sig mottot att laget går före jaget kan man inte vinna någonting.

***

I en lovande debut redan som 19-åring i Allsvenskan kom Jesper, som då hette Andersson, in som en frisk fläkt säsongen 15/16. Efter en lika imponerande försäsong hösten 2016 blev det dock hackigt med skador, minskad istid och möjligen lite stukat självförtroende.

***

Patrik Zetterberg visar åter att han skiljer på sak och person i en professionell strävan att ta VIK till SHL. Denna blogg får för sig att nuvarande VIK-ledning inte kommer ge sig förrän laget spelar där det hör hemma.

***

Det är värmande att se hur VIK:s fans är så tacksamma mot kvalhjältarna – de som bröt många års förbannelser och oskicklighet när det gällde genom att vinna uppflyttning våren 2018. Det syns i hyllningarna till Cederberg, Marcus Dahlbom och andra eviga hjältar.

VIK-fansen är kanske ofta kritiska, även denna blogg. Men, å andra sidan, vinnare som Jesper Cederberg glömmer vi aldrig.

2 Responses

  1. Bäckman skriver:

    Får se om det blir någon skillnad på sponsringen från ABB:s sida gentemot VIK nu då ”vsk fantasten och bandyvännen” (som han själv kallat sig) inte längre är Sverigechef för ABB. Han är fö inte så där jätte förtjust i VIK har jag hört flertalet säga.

    • Bozo skriver:

      Ja det är ju tydligt när man endast är silverpartner-nivå numera medan man är en av huvudpartners till VSK. Går inte komma ifrån att det finns en historisk konflikt mellan bandy och ishockey. Såg man bland annat i Hockeyns historia på Svt, där hockeyn kannibaliserade på bandyn både gällande publik och spelare. I Ryssland samma sak.