Silly: VIK ska titta noga på center i Vita Hästen då man troligen både vill spetsa och bredda centersidan

Mattias Kalin längst till höger i bild. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Mattias Kalin, som gjorde 7+6 på 32 matcher i Vita Hästen, ska vara en breddcenter på VIK:s radar. 25-åringen har hyllats för sin karaktär och är nyttig i BP och i viktiga lägen i slutet av matcher tack vare sin styrka i tekningscirklarna.

Enligt vad bloggen erfar siktar VIK på att använda Kalin (eller en liknande spelartyp) som fjärdecenter till att börja med. Skulle VIK lyckas landa Kalin (och exempelvis Tony Mårtensson) får man en väldigt bred centersida med fyra centrar som alla är goda för 20-50 poäng. Kalin fick till och med spela en del PP i Vita Hästen.

Någonstans var detta också ett framgångsrecept för Oskarshamn i deras SHL-resa, med bland annat fyra starka centrar som vann mycket puckar, tekningar och skapade en jämnhet i laget.

Troligen innebär detta att VIK också ser att det bästa för Jesper Cederbergs utveckling kanske vore en full säsong med massor av istid i exempelvis Ettan, för att sedan komma tillbaka starkare än någonsin. Det är nog inte aktuellt att använda unga spelare som breddspelare på det sättet.

3 svar

 1. robert jonsson skriver:

  Helt riktigt att man bör lyfta tekningsstatistiken till kommande säsong. Något som dock är än mer oroande är dock att de backar som anslutit inte verkar vara några poängsprutor på Allsvensk eller jämförlig nivå. Blir tufft o ersätta Liwing o Lindelöf beträffande den biten.

  • VIKarn skriver:

   Jo men både Liwing och Lindelöf slog personliga rekord i AS beträffande målproduktionen.
   Varför skulle inte ett par av de nya backarna kunna göra samma resa??

  • Pelle skriver:

   Ingman ligger ju nära, 6+16 jämfört med Lindelöfs 8+17 och Liwings 6+22.
   Sen tror jag att Nilsson och De La Rose har kapaciteten att göra något liknande. Den sistnämnde gjorde 46 poäng i Norge en säsong.