Silly: Uppdaterad fantasibudget efter signeringarna av Östman och From & scout om Liam Finley som är ny i Tingsryd

August Tornberg behöver studsa tillbaka efter en tung säsong. Detta är särskilt viktigt då backsidan inte ser ut att bli så stor numerärt sett. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

För att lite mer försöka förstå det svåra balanserade och pussel som en sportchef har gällande budget och lagbygget satt ju undertecknad och lattjade i Excel med VIK:s trupp.

Nu är kalkylen uppdaterad med Ludvig Östman och Mathias From (som troligen har ett kontrakt på 8-9 månader varav lite lägre totalkostnad).

VIK har en som bekant budget för enbart spelarna (lagledare m.fl. ska ej ingå) på 12 miljoner kronor, inklusive sociala avgifter och pensionsavsättningar, enligt Z i VLT som sagt.

Då kan man lattja lite med en fantasikalkyl i ren gissningslek (observera just att detta är en fantasigrej, bloggen har ingen aning om respektive spelares faktiska totalkostnad):

Om man har haft budgetdisciplin eller ej visas ju verkligen då den sista pusselbiten ska pressas in under lönetaket. Om inte bloggens kalkyl är alltför många ljusår fel finns det nog cirka 500 000 kvar att lägga på en tuff topp-4-back. Sedan kan Z ta ett välförtjänt sommarlov, typ.

Det blir en viktig pusselbit då backsidan, förutom supertopparna Jansson & Gunnarsson, innehåller backar som inte varit i allsvenska topplag förut, med allt vad det innebär. Dock har ju August Tornberg en +27-säsong från Björklöven 19/20 att leva upp till och falla tillbaka på.

Så det vore bra att få in en beprövad tuff back som hjälpa övriga med rutin och hårdhet.

***

Tingsryd har ju tappat bland annat Anton Svensson till VIK, och en tänkbar ersättare i TAIF är nya Liam Finlay:

– Verkligen en liten kille, har det kämpigt mot större spelare, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. 171 centimeter Finlay vill ha pucken på bladet, försöker dribbla mycket.

– Kul att titta på mellan varven, men om han kan vara effektiv i Sverige tvivlar jag på. Ganska snabb, men inte en raket på rören.

***

En väldigt fin film på VIK.se om Harry Snell som följt VIK sedan 1965.

1 svar

  1. Patrick skriver:

    Bra ser ut som dem får ihop en startk trupp tillkommande säsong, på papper hoppas alla levererar även på isen och då helst det bästa dem har gjort tidigare. Nu gäller det för ledarna få ihop laget till en stark enhet som krigar och jobbar för gruppen och för Vik Förra åter såg det inte bra ut med verken inställning eller att kriga för varandra att få ihop gruppen kommer att bli viktigast av allt. Se VM man kommer långt med att ha en stark grupp som krigar tillsammans.