Silly: Vad betyder Leksands inträde på allsvenska marknaden & Bastiansen troligen till Norge

Att Leksand överraskande trillande ur SHL ger såklart ringar på vattnet. Hur påverkar det Allsvenskan att ha ett lag med sådana resurser och fallskärmen på 6-7 miljoner?

Kanske har det redan påverkat VIK? NJ sa ju att nyförvärv bara var några dagar bort den 30:e mars. Nu sex dagar senare är det fortfarande helt tyst från VIK, förutom att Bjurö lämnat.

En offensiv toppback på allsvensk nivå som Viktor Amnér ryktas nu till Leksand enligt NT.se. Jag har för mig att VIK också tidigare visat intresse.

Då blir det genast svårare om ”rika” Leksand först roffar åt sig vad de vill ha, innan NJ kan börja.

Samtidigt är det ju inga Rögle, Malmö eller Södertälje på den allsvenska marknaden nu. Så det lär jämna ut sig kanske.

***

Store och starke Anders Bastiansen lämnar Österrike och Graz. Visst är han till åren, men är en stark och ganska fysisk spelare med offensiv som VIK kanske skulle haft nytta av i en andra-tredjekedja. Men enligt mina uppgifter är Anders Bastiansen nära en ny klubb i Norge.

***

Så ser laget ut just nu:

Jonsson – X1

X2 – X3

X4 – X5

Kedjor:

Williams – X6 – X7

Johansson – X8 – X9

Davidsson – (Mastomäki) – Bromé

(Lantosi) – Söderkvist – (Zetterberg)

***

Blir spännande att se utvecklingskurvorna på Lantosi, Mastomäki och Zetterbrg som är födda -95, -96, -97.

Om VIK ska kunna rå på ett SHL-lag i en bäst av sju vill det till att någon eller några unga spelare får ett genombrott, då VIK inte har råd med hur många dyra stjärnor utifrån som helst.

4 svar

 1. Pelle skriver:

  Har inte Rubins kontrakt? Han finns inte med på EP heller. Jag trodde tidigare att han hade kontrakt. Eller så tog man det bara för givet. Han får man inte tappa. Blir förmodligen en stor stjärna med tiden.

 2. Dennis skriver:

  Du glömmer Hampus Larsson han har kontrakt.

 3. Viktor skriver:

  Så har fantasidrömmarna om VIK;s avancemang till SHL börjat igen. Hur man ska värva och köpa ihop ett kraftfullt gäng.
  Men år efter år har klubbledningen lovat ”Att i år ska vi upp” och vår efter vår har man stått där med skamskepsen och skyllt ifrån sig på att spelarna inte presterade när det gällde sig som mest. Även denna speciella vår, då tre andra allsvenska lag gick upp, darrade Eklunds & NJ;s klubb av prestationsångest och presterade som sämst när man borde varit som bäst. Mer behöver inte sägas!

 4. stalle skriver:

  Förra året var det Aik som fick en fallskärm från Shl och många trodde dom skulle ligga i topp i serien. Jag tycker ändå vi har fördelen med att ha en bra sportchef som många ggr hittar en del guldkorn ute på marknaden. Inte alltid dom dyra spelarna som man behöver i ett lag.