Silly: Vad händer med Lindelöf/Bergman & VIK J20 imponerande även stundtals borta mot intressanta utmanaren Björklöven efter nya poäng av Hallin, Ekman-Cederborg, Dorthe & Goos fin i mål

Vad händer med Lindelöf och Bergman? FOTO: RUNE ÅHLÉN

30 svar

 1. Stefan skriver:

  Tog någon upp ”Uppföljning/analys av skadehistoriken” på mötet ?

 2. Mr H skriver:

  Hur ska VIK kunna köra både J 20/juniorer och elitsatsning med den här organisationen? Titta på Brynäs och HV 71 t.ex. Omsätter ungefär 160 miljoner. HV 71 lite mindre – ca. 130 miljoner. Dessa klubbar är just nu i botten på SHL/eller i topp på HA. De är samtidigt giganter jämfört med oss.
  Juniorsidan behöver helt klart mer resurser, samtidigt som klubbchef rimligen behöver komma in, och sportchefsskapet få mer fokus/kunskap.
  Styrelse/valberedning för fortsättningen? Vilken kompetens råder det brist på där?
  Fokus på SHL har varit helt fel enligt hur jag ser det. Fullständigt. I ett så kort perspektiv. Det borde istället vara hur VIK ska klara av att bli topp-4 lag i HA som är prioritet i första hand.
  Även om det har varit ett sätt att marknadsföra sig och därigenom få upp sponsrings – och publikintresset. För där har intresse skapats. Det har inte bara varit negativt.
  Först måste man dock lära sig gå – innan man kan springa. Att vara i topp i HA har visat sig vara tillräckligt tufft, som alla säkert märkt. Hur kommer sponsorerna att reagera nu inför fortsättningen?
  Vissa andra klubbar ger upp att köra båda delar (Junior/Elit). Det blir antingen eller. Varför? Jaa – det är för dyrt och krävande. Det är som att det är helt olika sporter, eller oförenliga verksamheter. Dessutom så är avtalen mellan SHL och HA inte särskilt gynnsamma, och då är Tv-intäkterna inte med i resonemanget. På vilket sätt gagnar juniorsidan elitsatsning i VIK med allt som finns som försvårar idag? Det behövs nog många nya grepp om vi ska klara det. Är det ens värt att fortsätta?
  Minns vad andra insändare har skrivit på Mikaels blogg: ”Jari Vitala” – för att nämna någon. Det finns många som skrivit analytiskt, kunnigt och tankeväckande här om vilka svårigheter vi står inför. Plus Mikael själv.
  Hur ska VIK kunna avancera som klubb är frågeställningen?
  AIK har varit länge i HA nu. Södertälje också. Stor-Stockholm har just nu inte ett enda lag i SHL. Vad beror det på? Är det tillfälligt? I fotboll (Allsvenskan) är det desto fler klubbar därifrån. Vad händer om Mora går upp i SHL nu istället?
  SHL behöver då kanske öka till 18 lag istället! Med 2 lag som åker ned direkt varje säsong och gamla kvalserien dammas av, och tar upp 2 lag från andra hållet till säsongen efter. Istället för som idag. Till exempel.
  Brynäs, Djurgården och ett par tre lag till i HA har stort intresse runt sig.
  Jag tror inte att VIK klarar både elitsatsning och juniorsidan med denna organisation. Inte en chans. Det har vi ju haft uppe till diskussion. Det fattas folk och pengar. Kanske också tillräcklig kompetens, vilket blir något som styrelsen måste se över.
  Styrelsen behöver i sin tur mer ”kräm”. Allt hänger ihop.
  I en förlängning – genom att bygga långsamt – så kan VIK sakta växa genom att lita på att slutspel skapar intresse, sponsorer och intäkter!!! Då kanske VIK kan vara redo att klara avancemang samt också bli kvar i SHL. Det är ju det man vill. Men det är ruggigt tufft att klara idag jämfört med slutet av 90-talet. För att bara tala om elitsatsningen. Juniorsidan är som sagt krävande och behöver mer hjälp.
  I en artikel i VLT 13 mars säger Per Södergren inte så mycket om framtiden och verkar faktiskt helt nöjd med den organisationen VIK har nu. Södergren är försiktig och kunde kanske valt att displaya framåt vilka utmaningar VIK haft och vad som måste förbättras mer utförligt. Framför allt med tanke på de sportsliga resultaten. Det är prat om att VIK växer mycket vilket naturligtvis är glädjande – men problemet är att det gör många andra klubbar också. Eller… är det inte så?
  Visst – marknadssidan har gjort superbra ifrån sig. Helt sant. Södergren säger också mycket riktigt att SHL-satsningen har hjälpt VIK att öka omsättningen från ca 20 till 50 miljoner. Dock saknar jag något mer uttalat om nya förändrade strategier och målsättningar som kan ta VIK uppåt sportsligt. Hur ser Södergren att VIK ska klara Elit och J-satsningen generellt med den trend som varit resultatmässigt? Hur ska VIK värva mer strategiskt rätt och lönsamt? Vilka marknader ska prioriteras där? Samt hur ska VIK kunna skapa ett lag som hatar att förlora mer än de älskar att vinna? Hur skapas den kulturen och det medvetandet? Idrottspsykologi – eller rätt komposition av hemmaspelare kryddat med importer och fynd i lägre divisioner? Hur får VIK nya spelare att bli bättre här istället för att de blir bättre först i nästa lag? Hur ska vi ha råd att behålla de bästa spelarna och slippa bli en farmarklubb åt de större klubbarna?
  Uppföljning/analys av skadehistoriken och förbättring av rehab? Uppföljning och nya metoder för påverkan på skadefrekvensen inför försäsongen som kommer?
  Samt mer kompetens på sportchefssidan – så att vi får bättre underlag för att ta rätt beslut och därigenom undviker en så här rekord-snurrig säsong igen. Tränarnas kompetens berör jag inte denna gång. Men alla de här frågorna får väl någon annan svara på! Medlemsmöten och så vidare.
  Står VIK inför nya vägskäl? Kanske då dags att välja ny riktning för VIK!? VIK behöver åtminstone en starkare organisation. Investera där.
  Vad tycker Ni andra?

 3. anders skriver:

  Klart att hockeyfrillan ska vara kvar,,

 4. Jag skriver:

  Är helt ointresserad av j20. Säkert kul för dom som har sina curlande söner där att läsa om..

  Hoppas Bergman kommer till en bra Division 1 klubb där han kan få ut mycket av sin skridskoåkning. Lindelöv skulle passa perfekt i division 2 med lägre tempo och vara viktig del i förvaret där.

 5. M skriver:

  Sedan det programmet har J20 kvalat till Nationell de senaste tre säsongerna, där man bl a var två poäng bort ifjol och fortfarande har chansen i år. J18 har varit i slutspel. Mellan 2-5 spelare från J20 eller J18 har varje säsong sedan dess fått någon speltid i A-laget. Det kan man väl inte kalla att man skiter i ungdomsverksamheten utan snarare att man utvecklat den?
  Vad har VIK lyckats utveckla och gjort bättre sedan 2020?

  • Bozo skriver:

   Jag kan absolut hålla med att Löven gjort det seriöst senaste säsongerna.Ser dock samma resultat som för VIK att det korrelerar med att A-laget blir sämre och sämre. Vad kan det bero på, det borde ju bli tvärtom, att A-laget får ett större djup. Eller blir det för stor press att ge egna J20-spelare chansen?

 6. Reflektion juniorer skriver:

  En reflekterande J20-observation.
  Det är små marginaler i j20-serien.
  Nu spelar Örebro mot Skellefteå SM-final.
  Örebro vann fortsättningsserien och under den gångna säsongen har VIk mött Örebro fem gånger och vunnit två, gäller som sagt ha marginalerna på rätt sida. Killarna har gjort det bra och vinsten mot löven, var viktig💪💪

 7. Ali skriver:

  J20, Hanviken hemma på onsdag kl19.
  Löven hade 800 på plats på lördagen, om vi kallar oss hockeystad bör vi ha samma antal.
  Dom hade mediakuben igång, det visar att det är hela klubben som dom satsar på.
  Att löven skiter i j20 är inte San, dom är ”omringade” av två juniorgiganter(Modo å Skellefteå) som tar alla talanger.
  Goos ryktas vara klar för FBK och Lejon för Brynäs

 8. PatrikH skriver:

  I brist på A-lagsmatcher att följa och med tanke på vilken betydelse J-20 i elit har för att attrahera unga lovande spelare till VIK är det mycket intressant att följa J-20s öde. Tycker Lindelöw har stora uppsidor offensivt, men tyvärr för svag defensivt. Bergman däremot ser jag som en kärnspelare som sätter ribban högt för hårt arbete och rätt attityd.

  • Pelle skriver:

   Vore tjänstefel och inte satsa på Bergman.Men han måste få ordning på kroppen.alldeles för ofta skadad..
   Han har vart en av dom få som alltid stämplar in när han är med..Gillar skridskoåkningen och hårdheten han står för

   • Björk skriver:

    Bergman ryker

   • kenta skriver:

    Tyvärr!! Tror inte Vår Bergman får förlängt enligt rykten!!! Hoppas jag har fel!!! Vik vågar nog inte ge han ett år till !!! Kunde man vara en timanställd hockeyspelare så kunde det vara nått!!! Hoppas in i det längsta att det finns en öppning efter sommaren men allt hänger på viks värvningar framöver!!!!!

 9. Fredrik skriver:

  Jag älskar J20-information! Så fortsätt!

 10. Bozo skriver:

  J20 är VIKtigt. När så mycket resurser ändå läggs på detta. Sammanträffande att när Löven gör en satsning på J20 för en gångs skull så går A-laget katastrofalt.

  • M skriver:

   Hur menar du för en gångs skull..? Det är mycket du inte har koll på Bozo.

   • AiU skriver:

    Är väl allmänt känt att Löven många år totalt skitit i J20?

   • Bozo skriver:

    Ni är ju t.o.m. med på Uppdrag granskning hur ni hanterat ungdomsverksamheten. Ingen har så högt i seriesystemet skitit i ungdomsverksamheten som Löven. Det har väl varit ett krav från sponsorerna.

 11. Gurkan skriver:

  VIK ska ha gjort klart med en back från BiK. Tips, kolla vilka backar i BIK som toppar HA i blockade skott

 12. Hesa Fredrik skriver:

  MN!
  Allt om VIK är relevant, orkar Du skriva läser jag gärna!
  Hoppas någon av de lovande juniorerna får chansen och då gärna ihop med mer etablerade spelare! Personligen tror jag inte på en kedja med enbart juniorer!

 13. Kent skriver:

  Juniorerna- ja tack 🙏😀

 14. Janne skriver:

  Nej du gör helt rätt Micke, klart vi vill veta allt om juniorerna. Det är ju framtida VIK
  Bergman…… är han inte 100 procent hel, ska han bort, helt klart.
  Och det finns dom i organisation som tycker att han känner efter för mycket.
  NEJ

 15. AB skriver:

  Hoppas verkligen att iallafall Bergman blir kvar, oerhört viktig spelare, när han ej är skadad!

 16. Erik skriver:

  Personligen är jag endast intresserad av det som skrivs om A-laget 👏

  Men det där bestämmer du ju själv, då det är din blogg 😊