Silly: Vi närmar oss den 15:e, scout om Skellefteås Broadhurst och poängmaskin stannar i DEL2

Nu på onsdag den 15:e juli löper deadline ut för SHL-lagen att plocka vilka de vill från Allsvenskan för runt 500 000-600 000 kr. Återstår att se vad effekten blir av de nya reglerna.

Möjligen kommer det släppas eller göras klart några fler övergångar efter det datumet.

***

Skellefteå och VIK var enligt vissa uppgifter båda intresserade av Sean Backman (hör ni NJ:s suck ända från Arboga…). Men Backman stannade som bekant i AHL och direkt efter gjorde Skellefteå istället klart med Terry Broadhurst, som inte kanske ser skräckinjagade ut på pappret på SHL-nivå.

Men Skellefteå verkar som vanligt veta vad man gör enligt en NHL-scout Centralen talat med:

– Ska bli intressant att se vad Broadhurst gör i Skellefteå – riktigt bra driv och arbetskapacitet, kommer efter dig varje byte med sin arbetsmoral. Men jag vet inte hur mycket offensiv det finns. Jag gillar honom mycket hur som helst.

– Har fin skridskoåkning, händerna och spelsinnet är genomsnittliga. Jag är förvånad över att han kom över redan nu. Jag skulle tagit Sean Backman framför honom, men jag gillar båda en hel del.

– Broadhurst passar troligen bättre i ett starkt och brett lag som Skellefteå, än att behöva bära ett svagare lag på sina axlar, siar denna scout.

***

En rad lyckade värvningar har gjorts från DEL2, den tyska andraligan. Och enligt mycket lösa rykten på sociala medier tittade NJ på poängstarke Jamie MacQueen (30+31).

MacQueen prisades också av en ex-coach Centralen fick tag på via omvägar som en smart och ganska komplett forward, men nu är det klart att MacQueen stannar i DEL2 enligt säkra källor.