Silly: VIK ska även vara intresserade av Simon Zether i Rögle utöver Svante Sjödin i Örebro vilket ger intressanta indikationer och frågor

 

Enligt Expressen är VIK i samtal med Rögle om att låna in storväxte yttern/centern Simon Zether. Detta alltså utöver Svante Sjödin som vad bloggen erfar är mycket nära VIK.

Högerfattade Zether var ombytt i Rögles alla 15 slutspelsmatcher. Helsingborgssonen fick då 8:17 minuter per match (få 18-åringar får sådant relativt förtroende i SHL-slutspel, så Zether måste redan vara bra och/eller solid) som bofast i fjärdekedjan som ytter.

Det är med andra ord nog en spelare som är redo att ta en större roll i HA eventuellt.

I J20 var det bara en spelare över tio matcher som hade bättre poängsnitt än Zethers 1,5 PPG (11+16 på 18 matcher). 2005:an var även en stark tekare där i J20 med 56 % vunna (10 vunna av 20 tek i SHL).

Zether fick också lite drygt sju minuter/match under 42 SHL-framträdanden i grundserien för Rögle. Så det är svårt att kanske se vitsen att kanske sätta Zether i en fjärdekedja även i VIK?

***

NJ fortsätter alltså att försöka fylla på med högintressanta yngre spelare som troligen är lika billiga som lovande på pappret. Frågan är vad det betyder att NJ alltså vill ha in både Sjödin och Zether?

Blir väldigt trångt i energi- och utvecklingskedjorna, och frågan är om inte Karl Andersson behöver lånas ut för mer istid? Och att Gabriel Kangas som nog vill ha en större roll kanske tittar på annat?

Eller så har man höga tankar att Zether (om han nu kommer) klarar att färga i en tredjekedja, att Jakobsson klarar en andraline och ECHL-stjärnan/importen också hoppar upp ett snäpp?

***

Tänkbara kedjor:

 • Rosdahl – Komarek – (”ECHL-stjärna”)
 • (Anton Gradin) – X – Jakobsson
 • Engstrand – Kant – (Simon Zether)
 • Sjögren – (Svante Sjödin) – Kangas/Hammerer

Extra: Ekman Cederborg & Andersson

Men ska ärligt säga att det är lite svårbedömt just nu, med denna budgetuppställning lär det i alla fall finnas pengar att värva någon oerhört bra och meriterad toppcenter…

4 svar

 1. Petri skriver:

  Betyder nog att Jared Dmytriw är avskriven, eller?

 2. Stenberg skriver:

  Svante och Oskar Kvist, Brynäs klara idag!

 3. AiU skriver:

  Blir otroligt tjockt neråt i kedjorna. Funderar dock på om detta inte är ett enkelt och bra sätt att täcka upp för skadorna som troligtvis kommer. Alla kan ju inte spela samtidigt i början men efter några omgångar kommer detta förhoppningsvis vara värt det. Många gånger vi klagar att vi inte har spelare när skadorna kommer… nu har vi det definitivt.

 4. Musse skriver:

  Svante är klar. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *