Silly: VIK ska ha tagit små steg närmare ”riktigt bra tvåvägscenter” & lista på mer eller mindre tänkbara centrar som spelade i Europa 21-22

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Ingen rast och ingen ro för Patrik Zetterberg under industrisemestern. VIK ska ha dialoger igång med några importcentrar.

Och enligt uppgifter kan VIK ha tagit små steg närmare ”en riktigt bra utländsk tvåvägscenter” som det finns en bra dialog med. Bloggen vet inte om det är från Nordamerika eller annat håll.

Men vi ska inte ropa hej än. Detta då VIK ju tidigare ska ha varit nära bra centrar med många nitar denna sommar. Enligt ett rykte ska det finnas ett kontraktsförslag på bordet som VIK ska vänta svar på.

***

Annars tar även marknaden små steg, men det är enligt en källa förvånande få spelare på marknaden, framförallt brist på centrar (som vanligt).

En insatt menar att det verkar som nästan alla intressanta centrar i AHL vill avvakta och se om de får något där borta ända in i september i de ”öppna” träningslägren NHL-klubbarna håller då.

***

Om det åter inte blir napp kanske det kan bli så att VIK och Z kanske måste ändra strategi nu och ta in någon billigare och mer oprövad center till att börja med?

Som kanske i bästa fall blommar och blir ett superfynd. Men utan att man riskerar stora pengar uppbundna…

***

Det finns trots allt en del centrar som spelat i Europa, som på pappret är lediga enligt EP. Men skulle tro att många redan är klara för annat inofficiellt.

Tidigare listade bloggen en rad AHL-centrar och nu skrapade bloggen ihop dessa 19 från olika ligor runt om på vår kontinent:

Nehring är 35, men verkar vara en fantastisk tekare fortfarande. Hawryluk och Lorito var nog främst yttrar i SHL, men ska kunna gå som center också.

Tomi Sallinen är säkert jättedyr, men hunnit bli 33 och har spelat många gånger i olika landslag med Sakari Salminen. Passar bra in som tvåvägs.

Hults har inga stora siffror i Liiga, men ska vara en center med fina händer som kan hitta luckor. Lika med Collins som också har modesta Liiga-siffror, men en stark tekare, dock 34 som Salminen.

Rockwood gjorde det bra i MoDo tidigare, men troligen ingen stark tekare och är väl kanske inte så bra defensivt?

Så de flesta ovan faller nog bort på att de kanske inte är tillräckligt bra defensivt, då det verkar som VIK främst verkar ha en allround tvåvägscenter lite lätt på kroken…

2 svar

 1. Johan Ljungström skriver:

  Enligt Aftonbladet ska VIK tydligen vara väldigt nära Collins o ligger i slutförhandlingar.
  Man kan ju bara hoppas

 2. Olliver skriver:

  Spännande namn på listan helt klart.
  Ser man till siffror så ser ju Sahir Gill bra ut. Liknande siffror i Ahl o Del2 som Sam Vigneault..
  Men sen är det ju andra faktorer som Z kollar på oxå såklart..
  Får gärna ramla in ett fint namn snart