Silly: NHL-meriterad veterancenter från Liiga ska vara nära Västerås vilket bloggens källor även indikerar

Sean Collins.

 

Enligt Aftonbladet ska VIK vara nära centern Sean Collins, 33. Bloggen har också under måndagen fått egna indikationer att VIK är intresserade av den 191 centimeter långe Saskatoonsonen.

Kanadensaren har bland annat 22 NHL-matcher (0+3) med Columbus och Washington på meritlistan. Senaste NHL-matchen var 2015-16.

Sommaren 2016 flyttade Collins till KHL. För ‎‎Kunlun och Sochi gjorde Collins totalt 268 matcher och levererade 125 poäng (51 mål + 74 assist) vilket ger 0,46 PPG.‎

I AHL är poängsnittet förhållandevis starkt med 0,55 PPG på 278 matcher (61+91 för 153 poäng), även om det såklart var några år sedan.

Förra säsongen spelade Collins i Liiga där det blev blygsamma 15 poäng på 53 matcher för HPK. Samtidigt gjorde alla centrar relativt lite poäng i mittenlaget HPK av någon anledning.

Collins är en stark tekare och hade 57,1 % vunna i DEL 20/21 och 53,3 % senast i Liiga, vilket aldrig är fel.

Om det blir VIK kan Collins kanske bli ett bra komplement till Sakari Salminen. Detta så att finländaren kan få släppa loss ordentligt i offensiven med sin playmakeregenskaper, samtidigt som den mångsidige och välväxte Collins kan täcka upp och bistå lite överallt.

4 svar

 1. Marko skriver:

  Ja, inte helt imponerande poängsnitt i den finska ligan men killen har ju andra kvaliteter precis som Mikael skriver ovan. Hoppas dock att han har fart på grillerna också för det behövs i allsvenskan.

 2. Kenta skriver:

  Bra storlek på gubbarna i år!!! Sex stycken på 190+!!! om Collins ansluter? Vik kan bli jobbiga att tävla mot i år!

  • Hobbe skriver:

   Haha fråga SSK hur bra det var för dem att ha ett ”tungt lag” förra säsongen ;D

 3. Pelle skriver:

  Tre landskamper är också intressant. (Med 1+1).