Sillybitar då bloggen snappat upp lite mer kring Immo, Trivellato och vad händer med Wikman, Hetta, Nilsson, ”JJ14” och Bergman?

Alex Trivellato. Vad händer nu? (skärmdump)

 

I motsats till vad bloggen och andra spekulerat är troligen inte Tor Immo så jättehet på VIK och vice versa i nuläget enligt vad bloggen snappat upp.

Köpingssonen ska nog helst vilja utomlands och var väl ganska anonym i slutspelet och ska troligen inte visat något större intresse av VIK just nu.

***

Gällande Alex Trivellato är nog inte backen aktuell i ett PP hos VIK (med tanke på backvärvningarna), och då vill han nog inte vara här. Italienaren blev sämre ju längre han var här, då han lite slutade spela enkelt och blev alltför äventyrlig.

Men skulle Trivellato acceptera en roll som en solid tvåvägsback så vore det bra, sen ska vi såklart veta att han är inte är gratis. Frågan är hur mycket pengar man ska satsa på en back som inte ska spela PP?

***

Bloggen skulle tippa att det är nog 50/50 att defensivstarke August Nilsson blir kvar, då han nog är för dyr för att vara back 6-7.

Gällande August har han varit väldigt bra sista månaderna båda säsongerna här, men övrig tid har han bitvis underpresterat. Så hur ska man värdera det?

Inte lätt att vara i sportchefens skor alla gånger…

***

Minst en till offensivt skicklig rightforward utöver Lukas ska nog in.

Nu när Zäta Sr fick in Molldén och Gunnarsson har VIK redan tre bra högerskyttar i PP, och det är kanske mest där VIK saknat högerskyttar. Sen har ju även Anton Svensson ett bra skott.

***

Hetta, Wikman, Jesper Johansson och Bergman är som alla vet väldigt bra rollspelare i tredje/fjärde-line och boxplay. De vore en väldigt bra grund att behålla då de dessutom kan chippa in med poäng också mellan varven.

Så det där att det skulle bli oerhört spetsigt – men smalt där bakom, kan vi nog lägga lite åt sidan. Den strategin verkar inte VIK ha, utan snarare ska man behålla grunden men spetsa på toppen. Så tolkar i alla fall bloggen det hela.

Det verkar trots allt som VIK kommer få fyra ”bra” kedjor där alla kan producera mer eller mindre, men med klart tydligare roller där topp-2-kedjorna såklart ska ha ett större offensivt ansvar och övriga spela med energi och ta ett större defensivt ansvar.

19 svar

 1. Alkemisten skriver:

  Lite märkligt att att det nu helt plötsligt blivit ett skall krav på att nya spelare skall vara rightare, visst det är önskvärt på någon av de nya kedjespelarna men absolut inget krav på att nästa signade back ska vara det. Är mer inne på att vi behöver en elak djävel speciellt om ambitionerna är att gå långt i ett slutspel, där tillåts det mer, se bara hur det gick mot BIK, ingen gjorde ett skit mot Daggmasken eller skäggmuftin.

  • Musse skriver:

   Det kan ju inte vara ett skall krav på bara rightare, det viktigaste är ju ”bra” spelare. Sen har vi haft för få rightare på viktiga positioner för att få ett snabbt passningsspel och fler hot. Nu har vi fått in några på backsidan och det fattas ett par right forwards för en bättre balans. Det är ju ingen slump att många typiska målskyttar är just rightare.

 2. VIKKS skriver:

  Skulle verkligen vilja att J Jansson blir kvar, inte bara för han loggar mkt poäng. Visst, han slarvade en del i seriespelet, men han har alltid lyft sig mkt när det gäller och det är viktigt, är också en krigare. Sen är han också en urVikare och är både bra som klackledare och kapten.

 3. Peter skriver:

  Jag såg att Hockeypuls skrev att VIK var nära en poängstark forward. På bilden så verkar det vara Johan Lindholm i Timrå. Har du någon koll på detta? Väljer man att titta på hans stats så är han ju långt ifrån poängstark.

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Peter, det är Alexandre Lavoie som jag skrivit om mycket en månad redan, men som nu fler sett är på väg hit. 🙂

   • Peter skriver:

    Hej Micke!
    Tack för svar. Nu blev det lite tydligare. Jag blev förvirrad av bilden men förstod efter ditt svar att det är en gammal bild.

 4. Bozo skriver:

  Spetsa är för mig när man behåller det man har och sedan tillför spets, annars blir det en toppning. Men för att det ska bli spetsigt så behöver ju exvis en toppcenter vara en tydligt bättre spelare på pappret innan säsong än Hilding var. Det betyder nog månadslöner före skatt men efter arbetsgivaravgifter på 70.000 i månaden. För mig är inte Frycklund en sådan spelare.

  • Bozo skriver:

   Sen vill jag självklart att Frycklund ändå ska vara med. Hade varit härligt att ha med honom på resan. Tror han skulle tillföra mycket utanför sitt eget spel och en 2:e centerroll skulle passa honom.

 5. Jeppe Å skriver:

  Jag känner bara att jag vill säga att Frycklund kommer vara Top tre i serien om han går mer till Allsvenskan! Jag hoppas verkligen att han signar. Funderingar kring att han inte skulle böra en förstalina känns lite förmätet med tanke på hur grym han var här innan han gick till LHC. Sen har han inte fått visa vad han kan där, precis som Brynäs slarvade bort LillZ, lindelöf och nu Ersson och Ingman…

  Jag hoppas verkligen att Fryckis kommer

  • Jeppe Å skriver:

   Jag kan för övrigt känna att vi saknar lite fysik och tuffhet, och hoppas att det e på väg in, för vi har värvat puckskickliga och spelvänliga backar i två säsonger nu och det har saknats något bakåt tycker jag när matcherna börjar gälla något… in med lite muskler

 6. Pelle skriver:

  Varför inte fösöka locka Niklas olausson till västerås.börjar bli till åren men har mycke kvar och ge..En förste center.kostar nog lite men det borde finnas företag som backar upp ett 2-3 års kontrakt

 7. Musse skriver:

  Alexander Anderberg och Kapla var hur bra som helst i slutspelet. Kapla är väl klar för SHL men Anderberg skulle passa bra hos oss.Gillade honom redan när han kom upp från Mariestad till BIK och nu har han blommat ut till en klassback.

 8. Bonzon skriver:

  Dyr? Vad tjänar en spelare som Trivellato? I hans fall borde det också betyda något att komma till en stabil klubb med stora möjligheter att visa upp sig för klubbar i SHL.
  Annars hoppas jag att Z inte ser Frycklund som förstecenter, här skulle vi verkligen behöva få in en stabil, etablerad spelare att bygga offensiven kring. Är olidligt trött på de senaste säsongernas center-strul.

 9. Svanteturesson skriver:

  Micke, vad ser du för möjligheter på forwardsidan nu under Silly? Offensiva backar i all ära superviktigt framförallt då spelare förmodligen kommer att gå sönder under säsongen men nått som saknats som vi alla vet är snipers, aggressiva forwards som ska/bör göra åtminstone 60-70% av våra mål. Vilka kandidater till värvningar finns det egentligen på marknaden, realistiska? Jag tror vi behöver ivarjefall minst 4 nya forwards in i laget med tanke på att 50% av dom kanske/kan blir skadade under säsongen. Känns som att det är ”lättare” att hitta bra backar än bra centrar och forwards…är dom ”billigare” (?)

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Svante, Frycklund och Lavoie är som sagt nog på väg in vad jag hör. Sedan en spetsforward till som Zäta sa i VLT idag. Normalt sett är det svårast att få tag i offensiva skicklig backar (gärna rightare) och skickliga allroundcentrar med spets.

   • Svanteturesson skriver:

    Vinner vi kampen om Lavoie, ja då jäklar blir det åka av!

 10. Pelle skriver:

  Ärligt talat så borde vik skippa Trivellato på grund av att han är för dyr.finns tyngre och hetare backar på marknaden till rätt pris

  • Musse skriver:

   @ Pelle, hur vet du att Trivellato är för dyr? Och i förhållande till vem? Hellre han än Jimmie om det är samma prislapp….

   • Gulsvart skriver:

    Musse: är inne på samma tänk som dig när det gäller spelarlöner.Ingen här eller på något annat forum har koll på vad spelare tjänar och vad VIK och andra klubbar betalar sina spelare i lön.Så typiskt svenskt och den beryktade jantelagen