Silly: Starka indikationer på att tre energikillar som ska göra de tunga lyften blir kvar & 13 av 14 allsvenska sportchefer andas ut då Karlskoga tappar Gustaf ”Gretzky” Thorell

Wikman och Skedung, med flera, lär inleda på en helt annan nivå nu efter deras fina utveckling 19/20. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det verkar som William Wikman blir kvar. Förhoppningsvis kan 23-åringen hitta tillbaka till formen som gav 13+16 för 29 poäng på totalt 53 matcher så sent som säsongen 19/20. Och sådana här mål på SHL-nivå.

Wikman saknade verkligen sin coronasjuke radarpartner Isak Skedung säsongen som gick. Men nu kommer de få chansen att kampera tillsammans igen.

Det finns även indikationer kring att Marcus Bergman och Jesper Johansson blir kvar, osäkert dock kring Hetta vars lön måste passa in. Kan VIK få behålla Bergman i en energiroll är det en riktig lyx att få ha en så bra spelare i en sådan roll.

Bergman, liksom Wikman, har också gjort runt 30 poäng när det gick som bäst. Bergman gjorde dessutom 8+3 de sista 14 matcherna med hela +9, detta efter 2+12 och -5 de första 44 matcherna.

Så både Wikman och Bergman kan ge ”secondary scoring” när de spelar på sina toppar, förutom att de jobbar och åker sönder sina motståndare byte efter byte tillsammans med Jesper Johansson.

***

Den stora frågan är nu hur Fredrik Johansson ska ersättas i ”fjärde”. Antingen att man fyller på uppifrån via att två toppcentrar tillkommer (Frycklund + Mr X) och då låter Skedung/Karlsson ta en tredje/fjärdecenterplats.

Eller så hämtar man in en ny fjärdecenter utifrån och hoppas att Skedung och Karlsson klarar att leverera som topp-2-3-centrar.

Men det bästa vore såklart att VIK kunde hitta en drivande toppcenterduo som då Östman och just Frycklund var så oerhört bra succésäsongen 18/19. Det tror jag är Zätas mål också.

***

Karlskoga tappar nu även Gustaf Thorell som var enormt bra bredvid Henrik Björklund (blir kvar) och Linus Karlsson (lämnar) i deras superkedja, som bland annat piskade VIK i slutspelet.

Thorell spelade enligt uppgift till en förhållandevis låg lön i hemmalänet, och bör således bli väldigt svår att ersätta. 13 av 14 allsvenska sportchefer hoppade nog i smyg av glädje då ”Karlskogas Gretzky” nu försvann till Tjeckien.

Bör vara svår att ersätta om inte BIK öppnar lädret ordentligt. Men BIK hittar såklart alltid en väg.

5 svar

 1. Victor skriver:

  Lavoie klar nu också! Börjar se fint ut de här. Dock kanske frågetecken kring tvåvägsspelet i en möjlig kedja med Svensson-Frycklund-Lavoie? Offensivt kommer det nog bli lekstuga emellanåt..

  • Hockeyfan skriver:

   Vet inte varför ni jublar över Lavoie, en trög och mjuk lirare. Sämst när det gäller. Östman eller Frycklund hade varit något.

   • Pelle skriver:

    Jag minns inte att jag sett honom sen han var i Karlskoga, men trög var inget jag tänkte på. 52 poäng på 51 matcher gjorde han den säsongen. Får vi in spelare med den produktionen så kan jag stå ut med en viss tröghet.
    Men försvarsspelet kan jag inte uttala mig om. Så väl känner jag inte till spelaren. Men jag utgår från att det är okej annars skulle man nog inte värva honom.

   • Pelle skriver:

    Kan lägga till att Östman skrivit med Malmö så han är körd.
    Sen är väl tanken att Lavoie skall spela ytter? och då blir ju jämförelsen konstig med centrarna du nämner.

   • Peter T skriver:

    Vem har jublat??
    Om du hör nån som hurrar, så är det nog bara humlorna 🐝 som surrar.