Skört VIK och sjätte raka förlusten mot Västervik: Klart besked till klubbchef Jonson i alla fall…

Dystra miner fortsatt trots en bra start mot Västervik. FOTO: RUNE ÅHLÉN

11 svar

  1. Patrick skriver:

    Bonzon och Jimmy, håller med till 100% de ni skriver. Grannens grabb??!! Ja om Vik ska spela i division 4 kanske de skulle funka. Viktigt nu ! Vad kan göras, insamling, sätta tryck på ledning, bojkott osv. Nått måste göras nu!!

  2. Patrick skriver:

    Det är enkelt laget är för dåligt spelare för spelare, som spelare känner man om man inte hänger med. Bärande spelare, Mylläri. Gjort en halv säsong i HA, Lihagen, bedrövlig förra året, Davidsson halv hyfsad med omgivning som håller hög klass, Jonsson ???!!, Persson ja med rätt omgivning mm.Ledningen försöker lura oss att truppen ändå är okej men mig lurar dem inte, fakta är att detta lag kommer att få kval nedåt. Glöm för tusen snacket om att flytta upp yngre, dem yngre som är med idag typ Zetterberg räcker inte till. Ledningen kan inte sitta och rulla tummarna, dem måste ut och träffa företag supporters för att få in pengar. Appelgren! Du gjorde ett stort misstag förra året när du tog över Vik, har du själv sakt ändra för sent i defensiven gör inte samma misstag nu med att vänta för länge med att göra nått. Lycka till/ PE

  3. Jimmy skriver:

    Det är klart att det går att lyckas med sina egna juniorer MEN isf måste de ju vara så att de faktiskt håller allsvensk klass. Och det är det ju däremot inte många som gör. Det går inte ha ett halvt lag med spelare som måste utvecklas. Det går ju inte förvänta sig att få fram spelare som Filip Forsberg som gick in i allsvenskan visade klass med en gång. Att ha massa spelare från egna leden är ett önsketänkande i mina ögon. Självklart roligt men knappast möjligt. Att bygga långsiktigt fungerar inte i dagens hockey där bra unga spelare bara kliver vidare i karriären om de har möjligheten och är tillräckligt bra.

  4. Bonzon skriver:

    ”Omstarten” har fått en tydlig och klar målsättning tillsammans med sanering av ekonomin – fortsatt spel i HA. Jag förstod redan under träningsmatcherna att det inte kommer bli någon självklarhet. Snacket om att ”ta hem VIK till Västerås..” och ”grannens grabb…” kan vi släppa. Nu gäller bara att med tillgängliga ekonomiska ramar säkra spel i HA kommande säsong.
    Senaste 11 matcherna visar att nuvarande trupp räcker inte till och då måste man se över lagbygget ytterligare en gång – alltså måste det in pengar…

    Jag blir lite orolig när ordförande/ tillförordnad klubbchef/ tillförordnad VD frågar sig om laget verkligen behöver förstärkas . Jag kan inte se att det är hans uppgift att avgöra det, utan det måste vara en fråga för sportchef och tränarstab att avgöra det.
    Jonson ska jobba igång ekonomin för att säkerställa att det finns resurser om en sådan fråga kommer- sporten finns det så många andra som jobbar med.

    Om det behövs har sponsorer meddelat ledningen att man är villig att skjuta till resurser (artikel i VLT) och vi fans har meddelat samma sak via mail till föreningen och via forumdiskussioner. Dessutom finns det rätt välbärgade krafter runt föreningen som säkert skulle kunna ställa upp med förmånliga privatlån om så skulle behövas (jo, det är inte förbjudet…)

    Dags att agera…

  5. Freddan skriver:

    Johan, du klagar på orutin och vill samtidigt ”ta upp några juniorer”…

    Är du alltså en av dem som fortfarande lever i tron att den kortsiktiga lösningen finns i J20-laget..?

    • Johan skriver:

      Vet inte men många andra lag lyckas med sinna juniorer, titta på Wärnblom i Modo vilken kille och SAIK lyckas ju ganska bra med juniorer. När det ändå inte går bra så kan det vara värt att testa några juniorer.

      • Freddan skriver:

        …och det är ju precis vad de gör! Är ju ett helt gäng med 18-20 åringar med i a-truppen i år varav flertalet inte räcker till.

        Självklart går det att spela in någon bra junior i en stabil omgivning men att juniorfemmor och liknande är bara önsketänkande. Iaf om de inte är av absolut toppklass men såna har vi inte nu.

  6. Anders skriver:

    Jodå, Johan, vi förstår. Och man förstår också supportrarnas frustration. Västerås är det sämsta laget jag sett den här säsong, inkluderat träningsmatcherna mot flera div I-lag. När självförtroendet försvinner försvinner allt annat också. Ett trist faktum. Det är väl bara att komma igen och hoppas på några stolpe-in-matcher, så kanske det vänder. Med Västervik är det raka motsatsen. Man spelar med ett närmast komiskt självförtroende. Det spelar ingen roll om man hamnar i underläge, man bara kör på, trygga i vetskapen om att man har ett spel som håller över tre perioder.

  7. Johan skriver:

    Ber om ursäkt för att förra inlägget blev slarvigt skrivet, hoppas ni förstår ändå.

  8. Johan skriver:

    Fattar inte bytet av målvakt? Inte hans fel att Västervik kvitterade och för sedan vinna med 5-3. Bänk några backar och några forwards och ta upp några juniorer. Vissa backar strör ju puckar lite hur som och det gör även forwards, passningar utan adress och passningar bakom ryggen utan vet ska om att han har en medspelar med sig, utan passningen hamnar till motståndare som snabbt lir till en spelvändning. Nej detta duger inte, orutinen och kvalitén lyser långa vägar. något måste göras snarast innan det är försent, försent menar jag att publiken och inteckterna kommer att sjunka med utebliven framgång. Tycker som tidigare att laget får lida pågrund av förra styrelsens slarv med ekonomin. Hoppas på att det vänder.