Skört VIK och sjätte raka förlusten mot Västervik: Klart besked till klubbchef Jonson i alla fall…

 

Tyvärr lite som väntat, fick nya topplaget Västervik en ny seger utan att behöva förta sig mot ett svajigt Västerås. 5-3 blev det på lördagskvällen.

Till skillnad från tidigare matcher kom VIK ut nästan som ett nytt lag i första perioden. Laget fick bra fart genom mittzon och passningarna satt distinkt.

Pucken gick fort i power play och 0-1 och 0-2 kom i den spelformen. Detta efter hungrigt spel av bland annat Marcus Bergman och Anton Mylläri och fina passningar av Zetterberg och Davidsson.

Då kändes det som detta var VIK:s kväll. Tyvärr var det dock inte Marcus Dahlboms kväll riktigt och två tveksamma Västerviksmål senare byttes den store målvakten ut då det stod 2-2 efter 20 minuter.

VIK såg nästan nu faktiskt redan ett slaget lag med sänkta huvuden och i andra perioden var lånebacken Ahnelöv olycklig då han lät Meyer skjuta 3-2. Vid 4-2 var Ahnelöv och Mylläri för veka framför kassen. Ska man låna in och talangutveckla åt andra lag, ska det vara backar av klass som ger något direkt…

Vid 5-2 backade Davidsson och Frycklund nästan ifrån skottlinjen och Frisk fick igenom sitt skott precis hur lätt som helst. I övrigt spelade VIK bara av tiden i andra perioden helt utan gnista eller tacklingar, till synes bedrövlig inställning eller vad det var.

I tredje putsade Lihagen till det lite då han tack och lov för en gångs skull struntade i att passa sin svagskjutande vingar och gjorde allt själv fram till 5-3, hur elegant som helst.

VIK fick chansen i nya power play men då var icke-spelet tillbaka och avsaknaden av spetsspelare uppenbar.

SAMMANFATTNING

Trots en bra start tappade VIK matchen, lite på grund av dåliga utvisningar efter målen i första plus tveksamt målvaktsspel. Det är små marginaler och istället gav man Västervik vind i seglen och själva blev sköra VIK än mer porösa.

Jansson borde vetat att domaren och motståndarna letade power play och kompensationsutvisningar efter VIK:s två tidiga power play, Alenbring var också burdus vid sin tvåa, men samtidigt föll hemmaspelaren lätt, synd att man inte tar för diving som sagt.

Det gav Västervik en biljett in i matchen och det var tillräckligt för det sköra VIK att kollapsa. Det känns som laget har alldeles för många snälla pojkar som ibland är nöjda med att bara spela av matcherna. Här måste ju Appelgren på lång sikt byta ut alla mjuka komponenter, eftersom ishockey mycket är en kampsport.

Lite känns det som Marcus Dahlbom kanske skulle må bäst av att få en nystart i någon annan klubb, för sin egen skull. Det var nog extremt hårt att bli utlyft direkt efter 20 minuter idag, samtidigt som en het målvakt tagit målen. Inte bra för psyket att bli utbytt så snabbt och målvakten är ju inte purung.

Det saknas karaktär i laget när det går emot. Samtidigt är detta ett väldigt stukat lag som verkligen skulle behöva en supermålvakt just nu, då man faktiskt gjort sex mål på de senaste två matcherna. Om man nu kan fortsätta göra lite mål.

Klubbchef och styrelsens ordförande Mattias Jonson frågade sig i veckan om laget verkligen behöver förstärkas. Nu kom väl ytterligare ett tydligt svar på det i alla fall? Backsidan är exempelvis så snäll och saknar nästan helt tuffhet.

Styrelsen borde nog tänka till: Man kan inte bygga en gulsvart plattform för framtiden utan ett lag i Hockeyallsvenskan, det måste vara det primära fokuset för styrelsen. Vill det sig illa kan detta lag ramla ur serien om man inte förstärker det, och på vägen dit ha väldigt låga publiksiffror…

PUCKLIGAN:

5.

4. Hampus Larsson

3. Niklas Lihagen

2. Eddie Davidsson

1. Marcus Bergman

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"782318150897508352";s:5:"pDate";s:19:"2016-10-01 20:35:56";}}";

11 Kommentarer

 1. Patrick

  Bonzon och Jimmy, håller med till 100% de ni skriver. Grannens grabb??!! Ja om Vik ska spela i division 4 kanske de skulle funka. Viktigt nu ! Vad kan göras, insamling, sätta tryck på ledning, bojkott osv. Nått måste göras nu!!

 2. Patrick

  Det är enkelt laget är för dåligt spelare för spelare, som spelare känner man om man inte hänger med. Bärande spelare, Mylläri. Gjort en halv säsong i HA, Lihagen, bedrövlig förra året, Davidsson halv hyfsad med omgivning som håller hög klass, Jonsson ???!!, Persson ja med rätt omgivning mm.Ledningen försöker lura oss att truppen ändå är okej men mig lurar dem inte, fakta är att detta lag kommer att få kval nedåt. Glöm för tusen snacket om att flytta upp yngre, dem yngre som är med idag typ Zetterberg räcker inte till. Ledningen kan inte sitta och rulla tummarna, dem måste ut och träffa företag supporters för att få in pengar. Appelgren! Du gjorde ett stort misstag förra året när du tog över Vik, har du själv sakt ändra för sent i defensiven gör inte samma misstag nu med att vänta för länge med att göra nått. Lycka till/ PE

 3. Jimmy

  Det är klart att det går att lyckas med sina egna juniorer MEN isf måste de ju vara så att de faktiskt håller allsvensk klass. Och det är det ju däremot inte många som gör. Det går inte ha ett halvt lag med spelare som måste utvecklas. Det går ju inte förvänta sig att få fram spelare som Filip Forsberg som gick in i allsvenskan visade klass med en gång. Att ha massa spelare från egna leden är ett önsketänkande i mina ögon. Självklart roligt men knappast möjligt. Att bygga långsiktigt fungerar inte i dagens hockey där bra unga spelare bara kliver vidare i karriären om de har möjligheten och är tillräckligt bra.

 4. Bonzon

  “Omstarten” har fått en tydlig och klar målsättning tillsammans med sanering av ekonomin – fortsatt spel i HA. Jag förstod redan under träningsmatcherna att det inte kommer bli någon självklarhet. Snacket om att “ta hem VIK till Västerås..” och “grannens grabb…” kan vi släppa. Nu gäller bara att med tillgängliga ekonomiska ramar säkra spel i HA kommande säsong.
  Senaste 11 matcherna visar att nuvarande trupp räcker inte till och då måste man se över lagbygget ytterligare en gång – alltså måste det in pengar…

  Jag blir lite orolig när ordförande/ tillförordnad klubbchef/ tillförordnad VD frågar sig om laget verkligen behöver förstärkas . Jag kan inte se att det är hans uppgift att avgöra det, utan det måste vara en fråga för sportchef och tränarstab att avgöra det.
  Jonson ska jobba igång ekonomin för att säkerställa att det finns resurser om en sådan fråga kommer- sporten finns det så många andra som jobbar med.

  Om det behövs har sponsorer meddelat ledningen att man är villig att skjuta till resurser (artikel i VLT) och vi fans har meddelat samma sak via mail till föreningen och via forumdiskussioner. Dessutom finns det rätt välbärgade krafter runt föreningen som säkert skulle kunna ställa upp med förmånliga privatlån om så skulle behövas (jo, det är inte förbjudet…)

  Dags att agera…

 5. Freddan

  Johan, du klagar på orutin och vill samtidigt “ta upp några juniorer”…

  Är du alltså en av dem som fortfarande lever i tron att den kortsiktiga lösningen finns i J20-laget..?

  1. Johan

   Vet inte men många andra lag lyckas med sinna juniorer, titta på Wärnblom i Modo vilken kille och SAIK lyckas ju ganska bra med juniorer. När det ändå inte går bra så kan det vara värt att testa några juniorer.

   1. Freddan

    …och det är ju precis vad de gör! Är ju ett helt gäng med 18-20 åringar med i a-truppen i år varav flertalet inte räcker till.

    Självklart går det att spela in någon bra junior i en stabil omgivning men att juniorfemmor och liknande är bara önsketänkande. Iaf om de inte är av absolut toppklass men såna har vi inte nu.

 6. Anders

  Jodå, Johan, vi förstår. Och man förstår också supportrarnas frustration. Västerås är det sämsta laget jag sett den här säsong, inkluderat träningsmatcherna mot flera div I-lag. När självförtroendet försvinner försvinner allt annat också. Ett trist faktum. Det är väl bara att komma igen och hoppas på några stolpe-in-matcher, så kanske det vänder. Med Västervik är det raka motsatsen. Man spelar med ett närmast komiskt självförtroende. Det spelar ingen roll om man hamnar i underläge, man bara kör på, trygga i vetskapen om att man har ett spel som håller över tre perioder.

 7. Johan

  Ber om ursäkt för att förra inlägget blev slarvigt skrivet, hoppas ni förstår ändå.

 8. Johan

  Fattar inte bytet av målvakt? Inte hans fel att Västervik kvitterade och för sedan vinna med 5-3. Bänk några backar och några forwards och ta upp några juniorer. Vissa backar strör ju puckar lite hur som och det gör även forwards, passningar utan adress och passningar bakom ryggen utan vet ska om att han har en medspelar med sig, utan passningen hamnar till motståndare som snabbt lir till en spelvändning. Nej detta duger inte, orutinen och kvalitén lyser långa vägar. något måste göras snarast innan det är försent, försent menar jag att publiken och inteckterna kommer att sjunka med utebliven framgång. Tycker som tidigare att laget får lida pågrund av förra styrelsens slarv med ekonomin. Hoppas på att det vänder.

Tweets

Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin stora HA-genombrott skulle komma 21-22 i KIK. Men tji fick jag=Molldé…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Trodde o hoppades då att Lusths mentorskap skulle leda till liknande…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Ja, under Lusths mentorskap hade Joel Persson en (poäng)magnifik KIK-…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto