Skövdeexpert om nye William Johansson som verkar passa in i ”fyraman-anfallet” & scout om Dominik Furch som är ny i Örebro

Arkivfoto: RUNE ÅHLÉN

 

Fick byta några ord med Skövdekännaren Juha Ojajärvi (@syconauter på Twitter) om nya backen William Johansson, 19, som alltså redan gjort 80-talet matcher i Ettan och fått träna en del med A-laget på is. Patrik Zetterberg kallade honom nyligen ”spännande” och är värvad till J20.

– ”WJ” har nog sin styrka i offensiven skulle jag säga, menar Juha. Förra säsongen är inte mycket och säga om, det gick kass för hela laget. Men han drar gärna både en och två spelare i offensiv zon om han får chansen.

– Helt okej handledsskott också. Rätt okej skridskoåkning och spelsinne. Väger lite lätt för att jag ska kunna plussa för fysiska spelet.

– Han har potential att bli något, men behöver lägga på sig lite då han väger lite lätt som sagt. Han behöver också tro på sig själv, då det verkat lite grann som att självförtroendet inte riktigt funnits där, säger Juha, och det låter som William Johansson kommit helt rätt till Paananens milda men fasta utvecklingshand.

***

Intressant att även William Johansson verkar passa in i filosofin att VIK vill anfalla med fyra spelare, där det kommer behövas skickliga och modiga, men inte dumdristiga, offensiva backar.

På plats finns redan Jimmie Jansson, Jerome Leduc, Alexander Younan och Carl Ehrnberg som alla gillar att följa med upp i anfallen. Troligen också Erik de la Rose och August Nilsson har i alla fall farten för att kunna åka med.

***

Örebro och NJ har sedan tidigare värvat en målvakt från KHL (känns det igen?) i Dominik Furch. Vi får hoppas han bevarat formen bättre än Vitali Koval som NJ också hämtade från KHL.

– Jag gillade inte honom som ung då han var påtagligt håglös i kassen, utstrålande ingen energi alls då, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Men han har hela tiden förbättrat sig och blivit en bra KHL-målvakt, med flera solida säsonger där med riktigt fin räddningsprocent.

1 svar

  1. Peter skriver:

    Han stod ut för mig i matcherna mot sik i ettan så det ska bli intressant att se.