Skövdekännaren om nye Jesper Appel från Grums: ”Enda backen och kanske spelaren jag saknar från ifjol”

VIK har välbehövligt nog förstärkt backsidan med Jesper Appel från Grums. Där har Hammarösonen producerat bra och i paritet med VIK:s bästa backar.

Förhoppningsvis kan 25-åringen, som avverkat en ny klubb varje säsong på sistone, ge försvaret mer fart, rutin och bredd. Kanske till och med lite spets då Patrik Zetterberg sa till VLT.se att allsvenska lag faktiskt var ute efter Appel.

Leif Rohlin sa en gång till mig att fansen känner spelarna bäst och undertecknad frågade Skövdesupportern Juha Ojajärvi (@syconauter på Twitter) om Appel, som alltså var assisterande kapten i Skövde förra säsongen:

– Vi kan väl börja med att det är enda backen och kanske spelaren jag saknar från ifjol, menar Juha.

– Det kändes som en ganska komplett back med bra pass och en bra bössa. Bra skridskoåkning och kanske något mer offensivt lagd än defensivspecialist. Användes mycket i power play här vill jag minnas.

Varför lämnade han Skövde?

– Vet faktiskt inte, men tror att ledningen kom med erbjudande till både honom och Niklas Lindmark (nu i Hudiksvall), men förslaget var för dåligt.

På vilket sätt saknas han nu?

– Vi saknar ju en back som har ett bra förstapass och gärna fyller på i anfallen. Visst, vi har ju Albin Lindgren (ex VIK), men Appel kändes nog starkare i kroppen. Hårdare liksom. Vågade gå på kropp mer än bara åka och fjutta med klubban efter puck. Spetsen upplevde jag som blicken för spelet och skottet. Svagheterna har jag svårt att minnas, säger Juha avslutningsvis.

***

Även Kevin Weiskog är på skadelistan nu. Kanske måste Z värva mer? Det vore nog hälsosamt…

3 svar

 1. Gryksbo skriver:

  180 cm 80 kg han kommer inte heller få fast nån i hörnet en till dammsugarförsäljare

 2. robert jonsson skriver:

  Sett Appel vid ett flertal tillfällen och han är en stabil back med ett bra förstapass. Bra att man breddar backsidan.
  Men håller med PETO att vi nu behöver ett par riktiga snipers som vet var målet är beläget. Vi gör alldeles för få mål. Mycket broderande i anfallszon men få som kan hänga pucken.
  Oroväckande också med tre forwards på skadelistan.

 3. PETO skriver:

  Beskrivningen av Appel låter intressant.
  Precis vad vi behöver på backsidan.
  Men jag tycker nog fokus nu ska ligga på en riktig målspruta. Vi har mycket chanser, men dålig effektivitet. Som mot Östersund nu senast.
  Vi hade några bra lägen i början, hade vi fått första målet hade nog spelbillden sett helt annorlunda ut, alltid viktigt med första målet.