Snabbe junioren Olofsson till Oskarshamn, koll på truppernas storlek och meriter i HA just nu & scout om Anton Karlsson (ex Leksand) som är ny i AIK

Kanske inte landslagsklass, men svenskt blir det till 99%... (Photo: Matthew Murnaghan/Hockey Canada Images)

5 svar

 1. Hockeyfan skriver:

  Modo på väg att göra en riktig tung värvning i Frankie Corrado.

 2. Pelle skriver:

  Något fel är det, men det är knappast A-lagets fel att juniorerna inte ens kan prestera i juniorlaget. Man saknar verkligen tiden när spelare som Patrik Berglund och William Karlsson kunde komma upp i A-laget och dominera med 40-50 poäng som 18-åringar.

 3. Kung Bore skriver:

  Måste kännas tröstlöst att vara lovande junior och aldrig få en ärlig chans till spel i A-laget eller ett kontrakt med A-laget. Många lovande juniorer försvinner och det är bara att önska dem all lycka. Frågan är vad andra föreningar ser hos våra juniorer som vi inte ser. Det har sett ut såhär i många år nu, vad är orsaken? När var det sist som en juniorer fick kontrakt med A-laget? Hur många av dem lovande juniorer som har lämnat för andra föreningar har lyckats? Är det någon som vet? Men visst är det lite märkligt och sorgligt, för visst vill vi se våra egna produkter lyckas i Västerås.

  • Pelle skriver:

   Skulle någon lyckas i A-laget, som nu senast Holmberg, så försvinner dom direkt till SHL i alla fall. Så det ger tyvärr inget att satsa på juniorerna. Och även en del som inte platsar i VIK:s A-lag försvinner också för att fylla upp SHL-lagens J20. Men av dom är det ytterst få som lyckas bli elitspelare.

  • Musse skriver:

   Det är ju ganska många juniorer som fått chansen att både träna och spela matcher med A laget. Man måste förstå att det är ett stort steg att gå från J 20 till att ta en permanent tröja i ett topplag i HA. Som det ser ut nu så har vi ingen som är så extremt bra. De tre som representerat olika ungdomslandslag och väljer nu att lämna är ju inte heller sistaårsjuniorer. Kanske skulle de haft mer tålamod och kört på ett år till, eller så kanske de gör rätt och behöver byta miljö. Både William Karlsson och Brom’e kom ju hit från Stockholm och fick sin utveckling här.
   Nu får vi ju hit några intressanta spelare från Frölunda, Karlskoga och Rögle som ska bli spännande att följa. Vem vet, någon av dem kanske tar steget till A laget.