Defensiv nyckel ser ut att stanna då VIK-ledningen nog älskar karaktären & hur kan PP/BP formeras för att knäcka Rahimis Björklöven & Co.?

Jesper Johansson. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt signaler verkar det lite som att även defensive forwarden Jesper Johansson fortsätter minst en säsong till i Gulsvart. 26-åringen är en spelare som alltid ger 100 % och sätter laget i första rummet.

Vad VIK-ledningen sagt tidigare tycker de att Skellefteåsonen tog kliv under säsongen och blev mer bekväm med pucken. Sen är rollen tydlig i en 4:e-kedja samt boxplay, inte att göra poäng.

Jesper Johansson fortsätter troligen i VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Johansson är en boxplayspecialist som bidrog till att VIK slutade trea på 82,7 % i box-play-ligan i HA. ”JJ” var skottblockskung 18/19 i hela VIK, trots begränsad istid. Många skottblocks per enhet istid där.

Johansson har totalt 39 registrerade blockar sina två senaste säsonger. Thomas Paananen har berättat hur totalt orädd forwarden är i att gång efter gång kasta sig framför den som skjuter, även under träning och utan extraskydd.

Jesper Johansson är helt enkelt en rollspelare som alla lag behöver för att nå framgång. Dessutom finns förmåga att göra runt tio poäng per säsong. Frågan är om forwarden kan bygga på sig lite och fortsätta vässa skridskoåkningen för att ta mer plats ute på isen och få ännu bättre nytta av det hårda jobbet?

TÄNKBARA KEDJOR ATT BÖRJA 2020-2021:

Lunsjö  – Mr X  – Benker
Zetterberg – Öhrn – Hertzberg
Wikman – Skedung – Bergman
Eriksson – F. Johansson – Jesper Johansson

Extra: Oscar Hagman? Tänkbar förstacenter: Typ en sådan som Jacob Blomqvist…

TÄNKBARA BACKPAR 2020-2021:

Tornberg – Jansson
Åkerström – Younan
Nilsson – Ehrnberg
Gustav Berglund

Wild card: Niclas Lundgren…

***

Jag tolkar de positiva uttalandena i media som att VIK-ledningen siktar högt gällande de sista pusselbitarna som ska in i laget.

***

Frågan är hur PP och BP kommer se ut? Det finns ju flera offensivt skickliga backar (Tornberg, Jansson, Åkerström, Berglund och kanske Ehrnberg & Younan om de vässar skotten) som nog är sugna på eller lovade PP. Det blir nog svårt att fortsätta med fyra forwards i respektive PP…

I BP är ju Jesper Johansson, Anthon Eriksson och William Wikman givna bland forwards. Vi får börja skissa på detta…

***

Ty det kommer bli oerhört tufft att ta en topplacering och i slutändan knäcka Björklöven & Co. Vilket såklart måste vara det ultimata målet för alla tävlingsskallar i VIK.

Löven tog nyligen in tuffa och enorme defensivbacken Daniel Rahimi från Växjö. Att få hål på Löven kommer bli ännu svårare, om de nu lyckas ersätta Joe Cannata och hans otroliga 94 % i kassen vill säga.

Talade med en insatt proffskälla om det finns risk att Rahimi blir ett nytt rundningsmärke som exempelvis Andreas Lilja eller Nicklas Grossman lite blev i HA. Detta då de vände ner i HA med enorma förväntningar. Svaret blev:

”Nja, Danne har ju inte varit ett rundningsmärke i SHL, även om han inte är så rapp, så tror han klarar det bra, trots de enorma förväntningarna i Umeå.” 

Men det är ju inte helt lätt för en defensiv stjärnback att gå ner en division. Vi såg ju att Peter Popovics sista säsong i VIK inte blev så superlyckad då det skulle försökas spela PP och offensivt.

”Poppe” var dock hela 37 då han vände hem, Rahimi ”bara” 33 nu, men samtidigt hade ju ”Poppe” en ännu finare meritlista än Rahimi…

14 svar

 1. Robbieblind skriver:

  Det ska bli intressant att se hur länge Björklöven kan spela med sin trupp utan sin 4000+-publik. Har svårt att se att man kommer kunna ta in folk i hallen under hösten och man hade ju inte jättemycket deg på kontot för bara ett år sedan.

  • Kjell Karlsson skriver:

   Jaa, känns inte som det blir möjligt att fylla hallen, iaf inte under tidig höst. Men notera att det kommer säljas ca 3000 säsongkort före säsongstart. Ska betala mina tre sittplatser t veckan, tre ggr4300kr ifjol. Då ingår 15st kompisbiljetter och en gratis parkering.
   Ni anar bara inte draget som är ikring Björklöven nu. Hetast på mina 55 år på läktarn, 400.000 kr till igår i 50 års insamling, supporterinsaml t Liss gav ju 378.000kr f nån vecka sen.
   PS Green devils betalade in 50.000kr igårkväll.

   • Robbieblind skriver:

    Draget verkar onekligen vara på topp, men hur ekonomisk Kenttä än är så är även truppen dyr. Säg att man inte kan ta in folk i hallarna före årsskiftet. Då har dom flesta allsvenska klubbarna problem. Inklusive Löven.

    • Gulsvart skriver:

     ROBBIELIND: avundsjuka på andra framgångsrika klubbar är inget en äkta gulsvart VIKARE håller på med i min värld

     • Pelle skriver:

      Han kanske bara var uppriktigt orolig för Lövens skull. Ingen vill väl att en konkurrent ska konka.

    • Pelle skriver:

     Dom här pengarna till sporten som regeringen skrutit om. 500 miljoner. Är dom bara tänkta till ungdomsidrotten?

     • Robbieblind skriver:

      Det vet nog ingen, men jag hoppas verkligen att lag som värvar dyra spelare idag med de osäkerheter som råder INTE kommer och gnäller i höst om att pengarna är slut. I VIK tar man ansvar och är försiktiga. Det ska premieras.

    • Andre skriver:

     Oj den svenska avundsjukan lyser igenom. Nu är det så att björklöven har Sveriges bästa sportchef som kan koka soppa på en spik. Hade nästan samma budget som VIK förra året men fick otroligt mycket mer hockey per spenderad krona. Just nu är löven ett lag där spelare till och med är villig att gå ned i lön för att få spela i en toppklubb där det blåser enorm medvind.

  • kaLLe aNKa skriver:

   Björklöven har nu avslutat sin kampanj ”Fyllhallen”.

   Hoppas för din skull att man inte kommer att kunna köpa soff biljetter, sist sålde man knappt 27 000 biljetter!!

   https://www.vk.se/2020-03-23/sa-mycket-samlade-fansen-in-till-bjorkloven

   • kaLLe aNKa skriver:

    De drog i gång kampanjen, där personer kunde köpa fiktiva biljetter för att stötta Löven, då det stod klart att det inte skulle bli någon publik i den tredje matchen mellan Björklöven och Modo i finalserien.

    När sedan hela säsongen avslutades i förtid fortsatte ”Fyllhallen” och totalt bidrog 6103 personer och 11 företag till kampanjen – som drog in över en och en halv miljon kronor till Björklöven.

    Klubben hade siktat på svenska rekordet 31 144 sålda biljetter men riktigt dit nådda man inte. På söndagen hade man sålt knappt 27 000 biljetter.

  • Peter skriver:

   Blir lika intressent att se hur länge vik kan spela med sin? Bra tanke😂

 2. Örjan skriver:

  En som det inte nämnts så mycket i försnacket om truppen är Backen Göransson
  Tyckte han imponerade dom byten han fick
  Men hört rykten att han inte är återtälld efter hjärnskakningen han fick
  Så det låter ju inte bra om man inte är återställd än från den

 3. Bozo skriver:

  Det ska spelas om det. På pappret vet man att man inte vinner något. Sällan lag som är topptippade står högst i slutet, gamla meriter rostar fort. De lag som varit topptippade och gått segrade har alltid tvingats byta ledning och stora delar laget under säsong. Det roliga var att VIK var tippade högt förra säsongen och mycket lovord kring spelare (Öhrn, Hertzberg, Benker, Bergman, Kruse) gjorde väl sisådär enligt förväntningarna, trots det behåller man stora delar av laget, det blir intressant jag kan inte komma på ett motsvarande exempel där något lag gjort så.

  • Hockeyfan skriver:

   Timrå gör det iår, dom kommer nästan få ett bättre lag än Björklöven. Timrå och Björklöven är dom absoluta favoriterna (om det nu blir en säsong)