Snudd på ”Stjärnornas Krig” och SHL-doft med två bortamatcher mot Timrå & Björklöven och TIK-experten: ”VIK har ett bra lag men jämfört med de allra bästa inte lika stark och bred spets”

Anton Mylläri gör comeback mot tuffast möjliga motstånd. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Nu väntar snudd på ”Stjärnornas Krig” både på måndag och onsdag då VIK gästar Timrå och Björklöven. Närmare SHL har inte VIK varit på ett tag. VIK-bygget kommer nu stresstestas maximalt.

Men VIK har ju också laddat upp med lite stjärnglans, om än defensiv sådan, i Niclas Lundgren och Anton Mylläri som nu går in i laget mot Jonathan Dahlén & Co.

Enligt VLT såg backparen ut så här under söndagens träning:

Tornberg – Lundgren
Younan – Mylläri
Ehrnberg – Nilsson
Berglund – Jansson

Simon Åkerström är borta med ett brutet finger.

***

Så här såg Timrås lag ut då Karlskoga demolerades med 7-1 (5-0 i första) senast:

Bloggen fick byta några ord med TIK-experten Jimmy Hamrin, som även är scout/skribent för McKeen’s Hockey bland annat:

– Timrå har bara spelat två matcher, svårt att säga exakt var de står. I premiären lyckades Björklöven (Löven vann 4-1) stänga ner Timrås offensiv genom att dels hålla dem på utsidan i anfallszon samt sätta press på Timrås backar och få ner pucktempot.

– I matchen efter gjorde Timrå 7-1 på Karlskoga. Där dominerade Timrå totalt och gjorde 5-0 i första perioden, alla de fem målen i spel fem mot fem. Timrå kom med fart och attackerade hårt mot mål.

– Toppkedjan riktigt starka mot BIK och de känns heta. Även lånet Jesper Boqvist såg dominant ut. Utanför toppkedjan har Viktor Lodin varit het på försäsongen och gjorde mål senast.

Hur ser du på VIK?

– VIK har ett bra lag. Tippade dem 4:a på förhand. De är för bra för att missa topp-6, men väldigt mycket ska klaffa för att de ska kunna nå en final. Det finns spetsspelare i power play som t ex Zetterberg och det finns tyngd i laget.

– Kan exempelvis Hillding hitta tillbaka till den nivån han höll i slutet av sista säsongen i IKO har de en stark pådrivare i spelet där. Myrenberg är en lovande målvakt som tagit steg varje säsong. Men jämfört med de allra bästa lagen så ser jag inte lika stark och bred spets, säger Jimmy avslutningsvis.