Södertälje & Anton Forsberg rånade svagskjutande Västerås på två poäng i sexpoängsmatchen

5 Responses

 1. Läktarplats skriver:

  Tack för länken, intressant att spola sekvensen fram och tillbaka.
  Håller med dig om Mod & självförtroende!

 2. Mikael Norén skriver:

  Läktarplats, fem minuter är automatiskt matchstraff. Håller med att tacklingar som siktar mot huvudet ska straffas hårt med mycket långa straff – inte futtiga 2-3 matcher, vill man få bort head-hunters så är det minimum 15 matcher tycker jag. Vi vet att Marcus Jonsson inte är ngn headhunter, inte så heller här. Upprinnelsen var ju att Lööv gör någon konstig grej där han böjer sig framåt nedåt precis i tacklingen. Se http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/ishockey/afterice/article15953410.ab efter 1,53 in i klippet. Dvs ingen headhunting i detta fall.

  Tror nog inte det är avsaknad av finesser i avsluten, såg flera gånger ex Fornataro och Zettergren gömma sig och inte ta kampen framför målvakten. Tror mer det är så att det behövs mer mod i kriget framför kassen. Och tro på sig själva att inte bli förvånad då man får en chans och har självförtroende genom hela avslutet och inte bara kastar iväg pucken för sakens skull. Handlar mycket om grundinställningen att vilja vara bäst och verkligen tro på det. Se på Bofors, inget märkvärdigt lag, men de tror på sig själva till 100 procent i alla moment och genom hela avslutsprocessen.

 3. Läktarplats skriver:

  Micke både du och jag gillar tufft och hårt spel, eller hur? Men tacklingar som kan förorsaka svåra spelarskador ska undvikas. I första hand av spelarna själva och definitivt beivras av domare och förhoppningsvis även av ledarna. Att Lööv fick en armbåge i nian är odiskutabelt likaså att straffet måste bli minst en tvåa enl regelsystemet, eller hur? Med tanke på alla de hjärnskakningsfall som drabbat svensk hockey de senaste åren (VIK har åxå haft några) så borde straffet alltid vara en femminutare, men det innebär väl inte automatiskt matchstraff? Om det sen visar sig att det är en svår skada så lägg på ett antal avstängningar.
  Så till frågan om VIKs avslut. Kan det bero på att det är för mycket ”systemtänk” i laget? Risken är ju att utrymme för individuella finesser då uteblir. Du brukar ibland ta upp fjolårets Broc Little, han hade utrymme finesser och ofta med mål som följd. Fram för än fler finesser, finter, dribblingar och genomåkningar!

 4. Mikael Norén skriver:

  Läktarplats, tyckte Lööv sjönk ihop innan tacklingen och satte ner huvudet, men det var bara en reprisbild. Det sa även den opartiske ”experten” på S24, alltså inte Södertäljeälskaren och Stockholmskisen Ros. Pinsamt hur vriden och partisk en kommentator får vara…

  Håller med att det är lite oroväckande att avsluten blivit så dåliga, det kan sänka hela säsongen. Vad kan det bero på?

 5. Läktarplats skriver:

  Bra summering från en härlig intensiv hockeymatch. Men varför fick inte VIK med sig tre poäng? Kan det finnas ett läskigt symtom i att de matcher som VIK vinner skottstatistiken så tappar man ofta en eller flera poäng? Eller i det du påpekar att det är sällan VIK vinner straffläggningar? Att man har bekväma avslut och svagt skytte? (”Tjusigt” mål SSK gör till 3-2 där ett misslyckat skott istället blir en skottfint som ställer det samlade VIK-försvaret. Något för VIK att träna in?) Bra att du åxå poängterar att VIK lyckades knipa poäng även då NHL-klillarna inte är på topp.
  Måste även lyfta fram mina funderingar runt Jonssons utvisning för ”Checking to the head”. Ja definitivt en två men borde inte straffet alltid vara en femma men skulle inte behöva innebära automatiskt matchstraff? Man får sen efter matchen bedöma om ”brottslingen” skall stängas av för ett antal matcher eller inte. Alltså alltid fem minutare för att beivra hjärnskakningar och annat skit. Jag vill åtminstone se hela oskadade spelare både i med- och motståndarlaget och domarna ska inte behöva tillkalla medicinsk expertis för att avgöra hur skadad offret är eller om han bara Löövfilmar.