Fagervall: ”Jag har inte upplevt mättnad utan en stor lust och girighet att vinna mer”

Centralen fick byta några ord med Jocke Fagervall inför sexpoängsmatchen mot Södertälje.
 
Hur har ni tränat under uppehållet? Vad har varit fokus?
 
– Vi har både tränat bra vad gäller is och off-ice. Samtidigt fått in två helt lediga dagar. Fokus har legat på små justeringar samt PP- och BP-spelet. Vi har även vässat speeden genom att öka passningstempot och träna i maxtempo och öka antalet skott mot mål, vilket även det höjer tempot.
 
Med tanke på hur bra spelare ni har så har inte power play varit så bra. Vad kan ni göra bättre där i dina ögon?
 
– Håller med, något för låg procent i momentet. Anledning som vi ser är att pucktempot är aningen för lågt. Tempot kan höjas genom att skjuta mer bland annat.
 
Hur har de mer rutinerade spelarna tagit bänkningar i den hårda konkurrensen? Blir det livliga diskussioner om sådant eller knyter de näven och kämpar på?
 
– Inga som helst problem utan de har sett möjligheterna att jobba upp formen samt att bevisa när läge kommer.
 
Hur är status på Fredrik Johansson och Per Helmersson? Hur tränar de just nu? På is något?
 
– Bättre och bättre och båda är på is. Vad gäller Freddan och Helmer tror jag utan att sätta något datum att Helmer kommer snart och Freddan inte jättelångt efter, säger Fagervall hoppfullt.
 
Hur hungrigt upplever du laget att, trots framgångarna, fortsätta att jaga livet ur Södertälje ikväll? Hur undviker man att bli lite smånöjda och bekväma efter en rad vinster och fin tabellplacering?
 
– Har inte upplevt något av mätthet utan en stor lust och girighet att vinna mer – för att vi inte uppnått någonting än.
 
Hur ser du på Backlunds härliga uttalande om att målet är att vinna serien och sedan se till att gå upp från kvalserien? Har ni ändrat målsättning nu?
 
– Det var ett j—a tjat på att ändra målsättning. Vet du ens vad vi har för målsättning?
 
Målsättningen verkar något luddig, du har sagt att det ”ska avslutas bättre än ifjol”. Är det känsligt det här med målsättning?
 
– Inte det minsta känsligt. Vi har hela tiden haft en målsättning med laget och den kommer vi inte avvika från. Vår interna målsättning kan inte bli högre i denna serie. 
 
Hur kommer ni träna över jul?
 
– Vi tränar inte 23-24 i övrigt som vanligt, säger Jocke avslutningsvis.