Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Södertälje snabbare och hungrigare än omrört VIK som förhoppningsvis mest åker och väntar på playoff och att läka ihop…

 

VIK fortsatte glida utför resultatmässigt då SSK visade mycket mer vilja och åkte långt mycket mer skridskor då VIK föll med 4-2 i Södertälje på måndagskvällen. Det var tredje raka förlusten och bara fyra segrar på 14 senaste nu.

SSK kom ut hungrigare och 2-0 efter fina skott i krysset bakom en Myrenberg som precis kommit tillbaka från sjukdom. Det var individmissar före målen: Vid 1-0 åkte Nilsson av någon anledning från en lös puck och SSK fick gata.

Vid 2-0 var Wikman för het och hamnade på Skedungs sida i box play och VIK lät en superdoldis i SSK se ut som en miljon. Att SSK fick det PP:et berodde på att Själin inte hängde med sin gubbe och tvingades trippa.

Stabile Källström stod dock för ett bra nerplock före Hertzbergs välplacerade 2-1 (anonyme Rundqvist fick en assist från ovan här…) VIK jobbade sig hyfsat in i matchen. SSK dock oberäkneliga, som alltid låg de på rulle och fick väldig fart och energi emellanåt. Tessierkedjan några långa anfall, annars ganska tunnsått.

Bedrövlig andra av VIK som inte orkade åka skridskor som SSK, då blir det svårt att spela ishockey. Dålig kombo med skadedrabbat lag som inte var överdrivet motiverat mot hypertaggad och formstark motståndare.

Jimmie Jansson var en av få som försökte och före 3-1 blev VIK-backen till synes trippad. Ahl fick fri gata och nätade från en bra bit utifrån. Kanske kunde Myrenberg vågat gå ut längre för att skära vinkel och våga stå upp lite längre.

I tredje gjorde VIK om lite i kedjorna. Hertzberg fick ta F. Johanssons plats bredvid Tessier och Benker efter en mörk kväll för VIK-legenden. Bergman fick spela med anonyma duon Zetterberg och Rundqvist. Dock hade Z ett bra skott i ribban i PP.

VIK var håglösa i tredje fram till och med att Skedung och Wikman jobbade hårt framför kassen och Eriksson kunde sätta sitt nionde mål för säsongen, tangerat personbästa.

VIK visade nu att man ville kriga för sin heder och med lite tur kunde man kunnat komma ikapp då SSK hamnade på hälarna sista tio av matchen. Lunsjö, som har kallnat i offensiven, passade bland annat bort en bra chans efter bra förarbete av Leduc och Öhrn.

August Nilsson fixade ett PP efter en bra offensiv räd. Men trots att VIK spela 9.53 i 5v4 och 5v3 fick inte VIK tillräcklig fart i passningsspelet med en man mer.

SAMMANFATTNING

Nu har VIK förlorat tio av de 14 senaste matcherna och endast 15 poäng har inbringats under denna period. Förklaringar finns dock för optimisten då VIK är enormt skadedrabbat samt att man egentligen inte har jättemycket att spela för i detta ingenmansland i tabellen.

Vi får hoppas att laget tänder till i playoff sen. Och att skadorna plus Paananens förmodade master plan borgar för att oerhört vasst VIK när det gäller sedan. För hur man än vrider och vänder på detta känns detta som en transportsträcka nu. Fokus är främst att undvika skador och spela igång alla skadade spelare samt hitta nyförvärv.

Med det sagt behöver vissa visa mycket mer. Tessier gör en del vassa saker men produktionen har sinat med bara 1+4 och -4 senaste 12 matcherna. Eftersom kanadensaren är förhållandevis dyr måste intensitet och produktion gå upp nu mot slutet.

Lunsjö bänkades på nytt i tredje perioden. Forwarden som inledde säsongen lovande har nu bara 1+1 och -4 de senaste 19 matcherna. Fredrik Johansson är -6 senaste nio och gick inte alls att känna igen i Södertälje.

Daniel Öhrn spelade bara något byte i sista trots en okey insats som fjärdecenter. Hoppas det inte var ett bakslag. Själin har efter en lysande insats i Umeå återgått till att inte vara någon som gör speciellt mycket skillnad.

Rundkvist var åter väl anonym i par med Zetterberg. Att Zäta inte är någon spelare som åker runt och dominerar i 5v5 vet vi ju redan, och ingen vettig människa förväntar sig det heller. Men att Rundqvist nu varit tämligen blek i de flesta av sina sex matcher börjar ge viss oro, då det ska vara en drivande spelare som ska ge utrymme för andra.

Intressant matchning på slutet då Paananen åter valde att köra fyra forwards i spel 5-mot-5 – bra betyg där åt Jimmie Jansson och Jerome Leduc som åter var VIK:s bästa spelare. William Kaisjer gjord en ny solid match och fick hela 18:21 i istid.

Men att små defensiva missar av backar kanske kostade matchen visar behovet av förstärkning och ökad konkurrens på den så skadedrabbade och omrörda backsidan…

PUCKLIGAN

5 Jimmie Jansson

4 Jerome Leduc

3 Kenny Källström

2 Anthon Eriksson

1 William Kaijser

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1581369601
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1226979158829543426";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1226979158829543426";s:5:"pDate";s:19:"2020-02-10 21:20:02";}}";

12 Kommentarer

 1. Örjan

  Säsongens miss av Z är snålheten att inte ge Ambjörn en skälig lön
  Mer skador den här säsongen
  Urusel kondition
  Ifjol malde ju VIK ner motståndarna i tredje perioden
  För ingen kan väl säga att VIK spelarna har lika bra kondition iår mot ifjol
  Så se till att få tillbaka henne till nästa säsong

 2. Musse

  Tror inte det här beror på vilken fystränare de har. De kan ju inte vara trötta redan i början av matcherna?? Tror mer det handlar om inställning från spelarna och att vi faktiskt inte är tillräckligt bra som lag i år. Det visar ju alla förluster på hemmaplan. Lättare för sämre lag att spela disciplinerat på bortaplan och få med sig poäng. Sen kan vi ju tro och hoppas att allt ska vända i slutspelet. Nä det här känns lite som ”Kejsarens nya kläder”……..

 3. Pelle

  Förra årets västerås var på pappret ett sämre lag.men fan vad dom kämpa och slet mer som lag(fler vinnarskallar)..dax att börja vissa lite jävlar anama sista omgångarna nu

 4. Gurkburken

  Saknaden efter Helena Ambjörn blir mer och mer tydlig, inget flås, ingen fysik och kondition för fem öre i årets upplaga av VIK och det gäller både J18 och J20 också. Dom nya fystränarna måste vara dom sämsta i VIK någonsin, dom två bröderna har inte bevisat ett smack mer än att grabbarna är totalt orkeslösa jämfört med förra säsongen när laget flög fram över isen och malde ned motståndarna ju längre matcherna på gick. Nä du Z, där gjorde du en dyrbar miss, som lät snålheten vinna över visheten när du inte behöll Helena. Du borde skämmas Z

  1. Gurkan63

   En klok reflektion som många undrar över vi begär ett svar av Zäta!! Dom har blivit starkare säger pannanen men vart tok kondionen vägen Pannanen? Hörde ryktas att hon ville ha lite mera i lön men det tyckte inte Zäta hon var värld. Alla ser att orken finnes inte.

   1. Gulsvart

    Helena ville bara ha en vanlig anständig lön för tiden och timmar hon lade ner på arbete som fystränare i klubben då hon precis som andra har utgifter att betala. Men det tyckte sportchef Z blev för dyrt, då blev det en snikvariant med dom båda bröderna i stället vilket dom allra flesta, utom Z då, visste skulle bli mindre lyckat. Den okunnigheten och snålheten kan visa sig bli mycket dyrbar för hela klubben. Skäms Z, att du som sportchef inte såg det som vi vanliga supportrar visste skulle bli resultatet när Helena Ambjörn lämnade VIK

    1. Gurkan63

     Dom som,sköter frysen idag vilka är det ? Vilken erfarenhet har dom ? Vad har dom gjort tidigare ?

    2. Mathias

     Man kan ju fråga sig hur dyr Helena var dock om det var billigare att ersätta med två(!) killar istället för att ge henne den lön hon ville ha..

     1. Vakna Z

      Vill VIK ha en erkänt kvalificerad fystränare som H. Ambjörn måste det få kosta något mer än 2 okvalificerade tränarbröder som inte bevisat någonting i sina karriärer. Ett riktigt nedköp av sportchef Zetterberg och VIK som kan stå klubben dyrt gällande förlorande intäkter från sponsorer och publiktapp

 5. Gurkan63

  Vilka har väntat sig att Rundqvist ska dominera? Lånen från Brynäs /Leksand är som väntat skitlån., men var väll en billig lösning för vik. Man måste vara realistisk och som spelet varit hitils så kommer det fortsätta, vik har prövat allting dom har vaskat om i kedjorna bänkat spelare och ingen förändring. Måste vara stor frustration hos Pannanen/Ivarsson att se att det funkar inte . Långt till slutspel hoppas på bättring.

 6. Robert jonsson

  Ett så lågt pucktempo i pp så man häpnar. Känns som ett ordinärt Ettan pp. Det måste upp till en slutspelsserie om man skall kunna vara med o tampas. Sedan är det för få som är beredda att kriga o stå upp i närkamperna. Man vaknar när det är försent o SSK dragit sig tillbaka för att försvara sin ledning.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto