Sömnigt Västerås tappade viktiga topp-3-poäng hemma mot Tingsryd

3 Responses

 1. Läktarplats skriver:

  Bra dialog och jag håller med dig till fullo att om att dagens trupp är tillfylles. Synd bara att alla spelare inte varje dag är på jobbet. Håller åxå med om att VIK måste bygga det offensiva spelet mer kontrollerat! Då borde femmorna kunna få fram de individuella styrkorna hos varje spelare på ett helt annat sätt. Första femman har ju heller inte gått särskilt bra de senaste matcherna så då finns två alternativ.
  ETT: Sätt ihop Lundkedjan igen.
  Eller än mer modigt ….
  TVÅ: Berglund, Backlund och Frycklund är väl de mest kvalificerade spelfördelarna i VIK så låt dom leda varsin kedja!

 2. Mikael Norén skriver:

  Läktarplats, tack för bra analyser, håller med om mycket. PP har inte varit riktigt bra på hela säsongen. VIK är inte ens playoffmässigt i PP (8a på 18,2 %), jmf etta i BP. Det är något som inte riktigt stämmer i PP, kanske som du skriver att man rör om i formationerna av någon anledning.

  Angående VIK:s energispel och skridskoåkning har man ju faktiskt ett antal forwards som inte är direkt supersnabba, Zettergren (inte längre så snabb), Backman, Bergquist, Kimby och Kinisjärvi. Fornataro är heller ingen vinthund direkt. Leisenring har väldig toppfart, men ingen vidare acceleration, han behöver lång startsräcka. Något som kan påverka i vissa matcher, kanske en myt att VIK är så otroligt skridskostarka? Kanske man bör bygga spelet lite mer på kontrollerad ”puck-possession” som långsammare spelskickliga spelare hanterar?

  Det är främst tre saker som måste förbättras för att de ska gå väl framöver: 1. Få fart på andra- och tredjefemman att producera lite mer. 2. Power play upp över 20 % 3. Inte vara nöjda trots en bra tabellplacering och alltid mentalt förberedda.

  Allt detta går att fixa med dagens trupp anser jag, handlar ”bara” om att förvalta korten man har rätt…

 3. Läktarplats skriver:

  Kvällens mediokra VIK-insats kommer väl Almtuna att få sota för på torsdag, eller ….?
  Faktiskt inte säkert för VIKs tabelläge är kanske i verkligheten bättre än VIK? Håller med Micke Norén om Västeråsstjärnorna Söderkvist och Berg, men inte gällande Mickis. Visst Mickis hade en djädra fart under grillorna ikväll och han avlossade en massa skott men alla rätt så fantasilösa. Även det fantastiska samspelet med Bulan ute vid sargkanterna är kul att se, men vad ger det? Backspelet fanns det en del att önska mer av denna afton, tex Tim Heeds halv- å helidianare som kommer då å då, man blir ju orolig varje gång han har pucken. Dags för Tim att öva på distinkta passningar? Att TIF inte fick in fler mål denna afton får vi tacka Lasse för så han får bli min tredje stjärna denna match.
  Nu har alltså VIK producerat 1 (ETT ) mål på två matcher mot två bottenlag. Dags för Fagervall att tänka till!
  1) PP-spelets magra resultat är ju bedrövligt! De lapptäcksfemmor Fagervall kör med sammansatta med folk från alla femmorna tycks ju faktiskt i stället ge ett haltande spel direkt efter PP-spelet. Jag har lyft fram det tidigare: Ge ordinarie femmor förtroendet så får man inbördes konkurrera om vilken femma som är bäst på PP.
  2) VIKs offensiv bygger ju på energispel med mycket skridskoåkning men var är de individuella finesserna? Finten, dribblingen som lurar upp motståndarna på läktarna och får publiken att jubla. Vi fick ju se ett sådant mål ikväll men det hade varit ljuvligt om VIK gjort det i stället för TIF.
  3) Se till så att tjafset med domarna upphör. Visst skulle det kunnat ha varit någon mer TIF-utvisning men vad skulle det ha hjälpt med VIKs usla PP-spel? Lägg energin å ödmjukheten på spelinsatsen i stället!