Spelarkoll efter cupen där flera nya konstellationer verkar vara här för att stanna & vilka frågor vill du att podden tar upp med Paananen?

Det största frågetecknet just nu är vad tänkte toppcentern Alexander Rauchenwalds spel tar vägen efter en ganska blek start på försäsongen. Förväntningarna är stora i SHL-satsningen på en tänkt ledande spelare. FOTO: JIMMY GERDIN

10 svar

 1. Olliver skriver:

  När vi ändå sågar..
  Vet att det är försäsong men följt Frölunda under många år för jag är därifrån.
  själv vet jag då jag följt bloggar att JG varit väldigt sågad pg av att han kan överarbeta situationer o lägga sig, gå ner för tidigt med mera.
  Jag vet att han hyllas stort som återvänder i Vik.
  Jag är inte övertygad om att han kommer dominera eller ens ta förstaspaden från Ryttar.
  Klart han är bra i allsvenska mått mätt. Men inte kommer han bli allsvenskans bästa målis.
  Hoppas såklart jag har tokfel. Men ser redan tendenser..
  men det kan ju såklart bara vara försäsong….

 2. Svanteturesson skriver:

  Fråga gärna Pannan i vilket läge han tar time-out? Tycker han gör det för lite för sällan då vi tappat greppet målmässigt som spelmässigt

 3. Musse skriver:

  Men hallå, det har spelats några träningsmatcher där man försöker testa var spelarna hittar kemi och det är mycket nytt för nyförvärven. Det är väl det försäsong är till för? Känns nästan som det letas fel och hackkycklingar. Om det inte sitter i november kan vi börja bli oroliga.

  • Mikael Norén skriver:

   Musse, jag vet inte vad poängen skulle vara att skriva/läsa om försäsongen om det bara skulle vara typ positiva ”hyllningstexter”? Många spelare har ju fått lämna redan under försäsong tidigare. Dock viktigt såklart att försöka balansera att tiden ännu är på de nya spelarnas sida. Vilket jag försöker göra.

   • Musse skriver:

    Hyllningstexter behövs ju inte heller på försäsong då träningsmatch är just träningsmatch. Det är ganska många som inte spelat som vi skulle önska att de gör t ex efter jul. Svensson, JG och Fernholm har ju inte heller precis glänst. Fråga gärna Pannan hur han ser på så tidig spelarkritik.

    • Mikael Norén skriver:

     Du har en poäng Musse. Och att bedöma lagstyrka är i princip omöjligt baserat på försäsong, men jag tycker man kan se tendenser på individnivå. Men två frågor:

     1 Om du inte vill läsa om spelares prestationer under försäsong mm, vad vill du läsa om då? Du besöker ju ändå uppenbarligen bloggen med någon form av förhoppning 🙂 En uppriktig och ödmjuk fråga hur bloggen kan bli bättre.

     2 Varför har spelare tidigare i vissa fall redan fått lämna efter bara träningsmatcher, om nu man inte man kan säga mycket om just försäsongen?

     • Musse skriver:

      Jag besöker bloggen för att jag tycker den oftast är bra och intressant. Sen finns det några som jag tycker är kunniga, och som skriver kloka inlägg som är kul att läsa och ta del av deras tankar.
      Min poäng är att när jag inte håller med om något som du eller andra skriver så försöker jag bemöta det sakligt och hur jag ser på det. Annars blir det ju bara positiva ”hyllningstexter” till bloggen. :=)
      Jag tycker t ex att enligt min hockeykunskap så har varken Roe eller Rauchenwald visat så dåliga skills att de riskerar att skickas hem. Vi får alla försöka hjälpa dem i början att komma in i laget, staden och en positiv bild till supportrarna.

      • Mikael Norén skriver:

       Håller med om allt Musse, men vill inte blir för bra kompis med spelarna bara. Då blir det ett sluttande plan för bloggen.

 4. Christoffer Franzén skriver:

  Fråga gärna hur klubben resonerar kring truppens bredd. Truppen är ytterst tunn och med tanke på hur det har sett ut de senaste åren med skador, är det i tunnaste laget just nu…Är man tex överens med J20 om att få låna spelare av dem hela säsongen?

 5. Höftskott skriver:

  Tycker du behandlat det mesta i ditt inlägg och ska bli spännande att se om de får fart på österrikaren. Till skillnad mot dig är jag dock inte jätteimonerad av Fryklund såhär långt. Men vet ju vad han kan och med tiden blir det säkert bra. Såg dock lite tendenser Till onödiga utvisningar sist och det kan vi inte bjuda på när serien börjar.

  Just nu rankar jag ärligt talat Karlsson och Skedung före andra centrar. Hur motiverar man någon som är tänkt att leverera men som det inte lossnat för ännu?