Sportchef Niklas Johansson om lagbygget: ”Steen kom in och Conny ut vilket var ett kanonskifte”

Med bara tio dagar kvar till att värvningsfönstret stänger verkar sportchef Niklas Johansson tillfreds med befintligt lag.

– Steen kom in och Conny ut, vilket var ett kanonskifte. Vi fick in en totalspelare och ut en begränsad spelare, säger sportchefen om att Conny Strömberg lämnade laget kort efter att Oscar Steen värvats.

– Jag är annars nöjd med det mesta. Det gäller bara att fortsätta hålla fokus och göra det vi ska göra på isen.

Så du är inte direkt aktiv på marknaden?

– Jag tycker att vi har en jättebra mix i laget med tydliga roller samt rollfördelning och nu kommer förmodligen Williams och Frycklund tillbaka inom en snar framtid, vilket innebär en bra och sund konkurrenssituation.

Övriga topplag har några riktiga tuffingar som kanske kommer ”jaga” Williams & Co. i ett kvalspel. Hur ser du på att även VIK skaffar en ”polis”?

– Haha, alla lag har några tuffa spelare så även vi, så det är ingenting vi behöver fokusera på överhuvudtaget. Domaren tar hand om den saken.

Någon hälsning till VIK-fansen?

– Heja på killarna som f-n och stötta dem in i kaklet den tid som är kvar av denna säsong, så kan det bli en avgörande faktor i kampen mot SHL, säger sportchefen avslutningsvis.

6 svar

 1. Adde skriver:

  Håller med föregående talare. Både Williams & Angell kommer bli jagade när det väl drar ihop sig!

 2. gns skriver:

  Tycker att NJ viftar bort ”polisfrågan” lite väl enkelt och instämmer med Mikael Norens svar här. Det känns som om att motståndarlagen inte visar samma respekt i år som i fjol då VIK hade Mårtensson i laget. Bofors tex kommer undan med det mesta och härjar ju helt fritt mot VIK idag.

 3. Jim skriver:

  Patrick Cehlin som ryktas till Malmö hade man ju gärna sett i VIK. Ung kille som måste vara revansch sugen efter en halv dålig säsong i AHL,

 4. Micke A skriver:

  Aningen märkligt att jämföra Steen och Strömberg på det sättet. Steen in och Conny ut känns som två relativt oberoende händelser. Sen att ge Conny en p*ngspark i förbifarten sådär… Nä inte så snyggt. Jag gillar Conny. Han bidrog. Och han visade hjärta.

  Not: jag tycker NJ gjort et bra och imponerande ”osentimentalt” jobb den här säsongen.

 5. Mikael Norén skriver:

  Antingen en klassforward eller en billig fw-tuffing. Tänk vilka friheter vissa av de andra lagens tuffingar kommer ta sig i slutet på avgjorda matcher ex. om VIK inte har någon som ska svara emot. Jacobsson är tuff men ska inte offra ett matchstraff, för bra för det.

 6. Freddan skriver:

  Micke, vad tycker du man borde komplettera truppen med?