Storpublik för att vara försäsong väntas då Leksand gästar, lite nya kedjor med en av J20:s mest lovande playmakers i Lejon, ”smällar på Hellberg & Hutchison” & Niilo Halonen ser ut att göra efterlängtad debut

Niilo Halonen. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

5 svar

 1. Espen skriver:

  Varför inte prova nya schweiziska spelaren från j20?Han ser ju grymt bra ut

 2. Alkemisten skriver:

  Hoppas det går bra för lejon, har sett lite tungt ut på den J20’s matchen på försäsongen som jag såg, men det kan bero på om han tränat mycket med A-laget(har ingen koll på deras träningar mer än det som skrivs), att gå upp och ner mellan lagen kräver mer omställningar än vad folk förstår.
  Hoppas verkligen det går bra för honom och att han får en omgivning som förstår hans uppsidor. Då kan han vara den som bryter år av vanvård gällande U16-J20 upp till A-laget, dvs om man flyttas upp MÅSTE man brunka i 4:e linan i många år innan får en ”spelande poängproducerande” roll, den vilket inte hänt sedan Pontus Holmberg blev uppflyttad.

  • C skriver:

   Håller med om brunkargrejen. Som Lejon beskrivs här ska han ha en offensiv roll eller ingen roll alls i ett seniorlag. Tänker på Per Albrant som fick spela 4 linan i SSK och inget PP något år innan han slog igenom i VIK och senare SHL.

   Sen kan jag väll säga att jag inte sett någon ung spelare som haft talang nog att spela i en offensiv roll i A-laget sen Holmberg var här. Vissa har ju tjatat om Gabriel Kangas men när han väl fått chansen i topplinorna så håller det ju inte. Han är en väldigt bra 4 linaspelare på HA nivå med främst hårt arbete som starkaste egenskap.

   Har någon några andra namn som borde fått chansen?

   • Alkemisten skriver:

    Theo Keilin 03:a i Skellefteå, som underårig i U16 region fick han brunka med 02:orna = 0 poäng , året efter med en spelande roll 68 poäng….. Vad jag vill säga är det genomsyrar hela organisationen att vi inte utvecklar spelare, vi kör stenhårt på brunkarmetodiken, det är allt vi kan och vet.
    Innan det åtgärdas blir vi ointressanta för unga spelande spelare för det finna inga vägar uppåt annat än om du är en brunkare.
    Jag hoppas verkligen Erik Karlsson ändrar på det.

    • Pelle skriver:

     68 poäng är väl utveckling? Och sen stannade han ju två år till i VIK.
     Men nu kan man ju misstänka att han används som brunkare. En assist på 34 matcher i SKAIK.