Stort gulsvart backfokus resterande del av försäsongen på de sju man har – men AIK och Björklöven har faktiskt bara sex backar & hur ersätter Djurgården förstarundsvalet Eklund?

August Tornberg är inte ensam som i dagsläget svårbedömd VIK-back där försäsongen blir viktig att visa sin klass i ett SHL-jagande lag. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK har ”bara” sju backar just nu. Detta inklusive några ”projekt” som kommer från svårbedömda ligor eller skadeproblem. Därmed blir försäsongen extra viktig för dessa att visa att de är, eller snart kan bli, goda allsvenskar i ett SHL-satsande lag. Kraven är väldigt höga.

Dessutom ska J20:s kanske bäste back, David Göransson, inte vara helt 100 efter att inte spelat speciellt mycket på grund av skador de senaste två säsongerna.

Med väldigt välbeställt på både målvakts- och forwardssidan är det ganska klart vilken lagdel som blir mest intressant att följa denna försäsong.

Det finns ju också, enligt EP, väldigt kompetenta (men säkerligen oerhört dyra) backar som Brandon Gormley och Kevin Gagné fortfarande lediga. ”Stjärnbackar” som dessutom vet vad som krävs i Sverige.

Samtidigt har AIK och Björklöven bara sex backar (men Modo tio!) på kontrakt i skrivande stund enligt EP. De lär därmed jaga ganska hårt på backmarknaden.

Sedan är frågan om det kan bli tal om något billigare SHL-lån. Simon Edvinsson visade ju vilken klass det finns att få där i bästa fall.

Men bloggen kikade runt i SHL-trupperna och det kryllar inte av tänkbara backnamn VIK kanske skulle få låna. Vilka namn hittar bloggens kunniga läsare?

***

Och aldrig får vi vara helt lugna…

Djurgården verkar chockade över att tappa forwarden William Eklund till NHL i absolut sista stund på deadlinedagen den 15:e augusti.

Eftersom Eklund var tagen i förstarunden nu 2021 kan DIF ta någon från HA om de vill nu. Dock bara fram till 17:e augusti. Bråttom för DIF om de vill HAndla (ursäkta ordvitsen).

Vi håller åter andan.

3 svar

  1. Icing skriver:

    Finns ju även stortalangen Lucas Ramberg som gått från Luleå till Örebro….. kanske kommer få svårt att få istid där…. har ju VIK som moderklubb men NJ lånar säkert heller ut till BIK som han gjorde med Pilö ifjol….
    NJ förstärker nog hellre BIK än VIK efter det som hände tidigare.

  2. Icing skriver:

    Blir det inget för Mylläri i Brynäs kanske det är en tänkbar back om VIK’s tänkta backar inte håller.
    Trots allt fostrad här och urVIKare.