Svedlund till Jagrs Kladno & uppdatering med osignerade forwarden: ”Bra dialog än så länge”

Linus Svedlund får råd av självaste Jaromir Jagr kommande säsong? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

– Jag har en bra dialog med VIK än så länge. Får se vart det landar, säger Marcus Bergman till bloggen efter förra veckans inledande samtal med VIK-ledningen. Detta efter att Bergman bestämt sig för att vänta med operation av handen till efter kommande säsong.

– Nästa steg är att se hur vi kan få till en lösning, jag känner att jag vill vara med på tåget i VIK, fortsätter Marcus.

***

Det låter ju ganska positivt både gällande Marcus Bergman (och Fredrik Johansson), om nu Patrik Zetterberg känner sig tillfreds med Bergmans återhämtning från handskadan. Vi skissar grovt på lagbygget om dessa två ansluter:

Fredrik Hetta – Niclas Lehmann – (Fredrik Johansson)

Petter Mattsson – Johan Skiöld – (Marcus Bergman)

Manne Mattisson – Oscar Pettersson – Pontus Holmberg/Kevin Weiskog

Adam Lidström – Jesper Andersson – Hampus Wallin

Knivskarp konkurrens om de offensiva rollerna. Också mycket svårt att på förhand gissa vem som tar vilken plats. Försäsongen verkar bli extra viktig denna höst för spelarna då mycket är väldigt öppet. I alla fall på pappret.

Kanske kommer kedjorna vara helt omvända och upp och ner redan efter försäsongen? Samtidigt får vi hoppas att Paananen/Zetterberg kommer/kan ha större tålamod med kedjor än vad som var fallet med föregående VIK-ledning…

***

Linus Svedlund ska, enligt agenten Niklas Granberg (som var med och tog många av NJ:s transatlanter, bl.a. Broc Little, till VIK), provspela i den tjeckiska andraligan (enligt Granbergs Twitter).

Klubben är Kladno och ägare är Jaromir Jagr. Bara det är ju häftigt. Svedlund kanske passar bättre i den mer lirande hockeyn i Tjeckien/Slovakien, där inte alla ska åka skridskor som galningar precis hela tiden…

3 svar

  1. PatrikH skriver:

    Jag tror på Svedlund, han kan bli riktigt bra.

  2. Påsen skriver:

    Tveksam till Svedlund…