Svensson klar – kanske bättre med poängmaskin från AllEttan än stukat SHL-lån/import & scout om Brynäs nye Rudolf Cerveny

Anton Svensson i Köping mot VIK hösten 2018. FOTO: JIMMY GERDIN

 

Så blev det då klart att Anton Svensson ansluter från Köping. Att han är bra vet vi redan. Det finns nämligen ingen dålig spelare som kan ha klart bäst poängsnitt sett över både starka AllEttan Norra och Södra, nivån precis under HA.

Och Svensson har nästan gjort dubbelt så mycket poäng som tvåan i Köpings poängliga. Svenssons siffror är troligen inte uppblåsta som om man spelat med Sidney Crosby:

Köpings topp-10 i AllEttan Norra. Anton Svenssons spel har varit ruskigt effektivt.

Svensson har varit involverad i hela 64 % av alla Köpings mål i AllEttan. Imponerande – och vad mer kan man göra än att dominera på sin nivå? Vi ser också att Svensson verkar vara skottglad, inte öser in mål i PP och ej tekar mycket.

Frågan är vad Svensson är för spelare när det väl gäller. Det är svårt att hitta många klipp men hittade dessa (klicka på länkarna):

  • Svensson (#12) gjorde här fina 1+1 mot Väsby. Assisten var snabbt uppfattad då Svensson stod framför kassen. Målet var riktigt snyggt, ett direktskott i sudden efter en strålande assist av Lars Jinghage då Svensson gick hårt mot mål.
  • Svensson tog här fram pucken snabbt framför kassen mot Hudiksvall, verkar vara duktig på att gå in mot mål och snabbt få med sig pucken. (Väldigt tidigt och snabbt i klippet).

Intressant att Svensson spelat mycket i USA och säger sig anammat mycket att den hockeyn. Troligen är Svensson en liten men ganska tuff spelare med andra ord.

***

Förutom topp-2-kedjorna är det ett väldigt öppet fält att kriga om istid för nyförvärvet. Svensson får främst till att börja med kriga om istid med Anthon Eriksson, Fredrik Hetta, William Wikman, Jesper Johansson, Gustav Lindberg samt om istid i PP med centern Isac Skedung.

Vore ju inte fel att ge en spelartyp som Svensson en ärlig chans direkt i exempelvis PP2 där Skedung bara gjort 1+1 trots en hel del istid i power play. Skulle Svensson kunna ta med lite av sitt spel dit vore det ett rejält lyft omgående för VIK:s power play, som har haft svårt att etablera, men väl inne i zon gör man det ofta väldigt bra.

***

Frågan är också om det kanske inte är bättre att plocka in en av Ettans hetaste spelare, med massor av självförtroende och vilja att visa upp sig, jämfört med att ta in någon halvt stukad spelare från SHL eller utlandet?

Vi såg ju exempelvis hur Fornataro och McGrath tappade precis allt i SHL. Av någon anledning.

***

Nu när det inte blir någon center som kommer in blir det viktigt att VIK fortsätter på den positiva inslagna vägen med förbättrad tekningsstatistik som mot Södertälje, där endast Skedung hade det tufft och VIK vann tekningarna med 33-23:

Tekningar så viktig detalj. Källa Swehockey.se

***

Brynäs har värvat Rudolf Cerveny från svaga Slovan Bratislava i KHL:

–  En av få som gjort det okey i Bratislava i år, säger en NHL-scout till bloggen. Kraftfull skridskoåkare med ett bra skott.

1 Response

  1. Bozo skriver:

    Holmberg fick knappt 8 min igår och enbart inne på negativt, med -1. 0 skott på mål, vilket slöseri.