Fortsatt mindre muntert spel då Vita Hästen utnyttjade slappt försvarsspel – frågan är var detta tar vägen?

Fler har tagit rygg på Morgan Hassels karaktär. FOTO: RUNE ÅHLÉN

9 svar

 1. Miko skriver:

  Jag tror att äventyret för Viks del kommer att denna säsong ta slut efter slutspelsserien som jag tror kommer att vinnas av Leksand eller Modo. Man kommer sannolikt som det ser ut nu att hamna sexa eller sjua i grundserien och därmed med endast två hemmamatcher och noll poäng man tar med sig inte direkt ge sig större chanser att utmana. Hoppas förstås jag har fel och att man vänder på detta, har sju omgångar kvar att motbevisa att man har mer att ge. Hur som helst, när denna säsong summeras kommer intrycket vara att man har gjort en bra säsong. Kan man behålla de spelare man vill, tränarna och sportchefen för att på så sätt bygga kontinuitet och samtidigt spetsa till med några nyförvärv så blir man att räkna med redan nästa säsong.

  • Bozo skriver:

   Jag tror snarare det blir om två säsonger, men nästa kommer man ha som miniminivå att komma top8. Ett problem kan vara att det inte finns några sponsorer (förutom 1) som vill vara med och lägga långsiktig plan där man lovar en summa under flera år. Nu får klubben hela tiden börja om varje år och jaga pengar.

 2. Bozo skriver:

  Det som är frågan är om hela denna säsong är en enda lång utvecklingsperiod. Där prestation i eget spel alltid kommer före resultat. Förstod på tränarna att de var ganska nöjda med SSK matchen. Är Paananen enbart tillsatt för att utveckla individerna och då kan man inte lägga kraft på vad motståndarna har för styrkor och stjärnspelare som behöver neutraliseras. Att man väljer samma modell oavsett om man möter ett defensivt kollektiv, väl fungerande topplag eller lag med endast 2st stjärnor som gör allt. Är då tanken att Paananen ska bytas ut den dag då hans uppgift är klar när VIK har en gedigen stomme och det är dags att lägga pengar, krydda med absolut spets och satsa mot SHL som en av favoriterna.

 3. Bozo skriver:

  Gustav Lindberg med J20 idag.

  • Gurra skriver:

   Ja Gustav och J20 stod för förlust hemma. Negativt kval på lut och 1 ass och en bommad straff.

 4. Malmöbo skriver:

  De närmaste matcherna är mot AIK, Leksand och Karlskoga.
  Gissar att vi får se ett bättre VIK då. Vi har problem med de ”sämre” lagen som, precis som vi, hela tiden stör uppspel och stressar.
  Hoppas att jag har rätt.

 5. Bozo skriver:

  Om jag inte minns fel så förlorade VIK mycket i Allettan på slutet, oavsett om lagen hette Piteå, Övik eller Östersund. Just Piteå hade man inte en suck mot i Allettan, för att sedan i kvalserien direkt råna dem borta och sedan ta fler viktiga bortaskalper. Då tvingades spelarna rycka upp sig från långa och tunga skador, nu har de endast en mental formdipp att höja sig ifrån. Hoppet är inte över.

 6. Jan Malmberg skriver:

  Vart är vik påväg🛤🚈🏒🏒🏒🥅