Tack för i år

VIK Hockeys säsong är över. Tråkigt, men sant.

Micke Frycklund fick mycket välförtjänt supporterklubbens hederspris ikväll.

Tillställningen i ABB Arena började med att Lasse Johansson mycket välförtjänt fick ta emot priset som MVP i VIK Hockey i år. Johansson som varit den stora skillnaden i många matcher kan inte ersättas med annat än en mindre bergskedja och det är inte undra på att han sticker vidare till Elitserien. Supporterklubbens hederspris gick till Mikael Frycklund som vuxit sig större och bättre för varje match. Det blir onekligen spännande att se honom nästa år.

Inledningen ABB ARENA kändes på flera sätt som försäsongspremiären gjorde i höstas. Några nya obekanta ansikten och några som inte riktigt fått igång benen än.  Ingen spelare vågade tacklas och att slänga sig för att täcka skott fanns inte en tanke på. Men, precis som på dessa ispremiärer så lossnade spelet efter en stund bara någon stund.  Lite drygt 2500 personer hade tagit sig till hallen för att se en på pappret betydelselös match, men samtidigt var det ju sista chansen att se flera av spelarna som inte blir kvar till nästa år.

Den ganska avslagna tillställningen blev bättre och bättre ju längre matchen led. Oskar Pettersson gav Gulsvart ledigt efter en underbart vacker framspelning av Christoffer Björklund. Eric Johansson satte tvåan och Viktor Mårtensson trean.  Kort och gott så VIK vann rättvist mot ett Rögle som inte riktigt vaknade förrän i tredje perioden.

Det blev något otippat, Viktor Mårtensson som fick avsluta målskyttet i år.  Copyright Rune Åhlén

I och med slutsignalen så slutade en säsong. Och dessutom började en annan. Silly Season…  denna fantastiskt jobbiga period som många av oss älskar att hata.  Och om exakt 121 dagar är det den 4 Augusti. Det innebär ispremiär några nya obekanta ansikten och några som inte riktigt fått igång benen än… Vi ses då!