Tankar efter Björklöven & åtta frågeställningar: VIK måste studsa tillbaka snabbt med Leksand, Karlskrona & Oskarshamn på menyn…

Samuel Ersson gör att VIK borde sätta höga mål redan denna säsong. FOTO: RUNE ÅHLÉN

5 svar

 1. robert jonsson skriver:

  Trots allt så har laget överträffat alla förväntningar hittills. Med det lag som man har på papperet måste varenda hockeykunnig inse att VIK som lagmaskin verkligen presterat på högsta nivå.
  Laget består trots allt företrädesvis av högpotenta Ettan spelare som gång efter annan visat att man håller även på HA nivå.
  Kan man bibehålla denna klass under återstoden av serien så undviks med största sannolikhet i alla fall kval neråt.
  Det här byggs inte upp under ett eller två år men på sikt gör man ändå rätt genom att hålla ekonomin i fokus och bygga upp verksamheten från grunden.

 2. Kalle skriver:

  Kan någon förklara för mig vad Appel bidrar med? För mig är killen en bit ifrån att hålla allsvensk klass. Vad är det tränarna ser i honom? Jag tycker mest han är på efterkälken och glider runt på sina skridskor helt utan några muskler. Vad gör honom till ett bättre alternativ än ringström?

 3. Gurkan 63 skriver:

  Dahlbom släpper returer så är det. Jag har påpekat tidigare att viks backar är alldeles för snälla frammför eget mål bara att visa attmotständaren har ingenting där att göra , måste bli tuffare/fulare i egen zon. Segrarna hitils har inte varit några tillfälligheter utan laget är så pass bra just nu att dom kan gå långt.förstår att vissa vill se vik vinna varje match och helst tvåsiffrigt men inse att det kommer inte bli på det sättet. Det kommer bli tuft för alla lagen och förmodligen svänga ordentligt i tabellen.

 4. Miko skriver:

  Man kanske skall vara realistiskt och säga att 5 vinster på raken är visserligen imponerande och kul för oss supportar men kanske också en överprestation. 5-2 mot Modo och 1-5 borta mot AIK speglar förstås inte skillnaden i kvalitén mellan Vik och dessa två lag utan det har snarare handlat om utomordentligt bra målvaktsspel och fantastiskt effektivitet. Det blir svårt att hålla den nivån under en lång period. Jag tror att det blir fight in i det sista om den åttonde platsen för Vik för lagen som kommer underifrån så som Modo, Björklöven och Södertälje kommer snart att komma igång ordentligt, det har de kvalitéer för. Kan Ersson vara på samma nivå samt de spelare du nämnde samt några andra komma igång bättre så tror jag att det kan gå vägen. Det är väldigt många matcher kvar men det gäller att inte tappa för mycket i de kommande tre stentuffa matcher. Men det här laget har visat alla tvivlare att de är betydligt bättre än vad man förväntades vara. Spännande vecka väntar.

 5. Kenta skriver:

  Dahlbom är en storväxt målvakt som släpper en del returer. Det är backarnas uppgift att vara på hugget och städa undan. Som du mycket riktigt påpekar så har backarna inte heller hållit högsta klass (fyra på läktaren). Men visst kan vi hoppas att Ersson snart är i målet igen.