”The tale of the goalies”…och det viktiga pusslet med begränsade resurser

Niklas Johanssons pussel är efterfrågat. Inte många får se det och de som sett det vet att NJ snabbt kan byta ut de tänkta pusselbitarna i sina lagbyggen från en vecka till en annan.

Intressant nu hur NJ resonerar innerst inne gällande målvakterna.

På något sätt ska de begränsade resurserna fördelas och helst räcka till Matt Fornataro, gärna också en spets som exempelvis Andy Miele, en förstemålvakt, Thomas Mitell, Per Helmersson (tränar ju för fullt med laget) och möjligen Jonte Berg och/eller Niklas Lihagen. Plus en andrekeeper.

Målvaktsposten är lagets klart viktigaste och det håller inte att ha en målvakt som släpper en eller två halvsoftisar varje match, som VIK haft några gånger.

Det ”säkra” alternativet vore såklart att värva Jonas Fransson men då måste man troligen välja bort andra pusselbitar ovan. Chet Pickard är nog aningen billigare men även han är kanske lite för dyr för att NJ ska kunna landa Fornataro OCH Miele exempelvis.

Därför har den så viktiga målvaktsvärvningen tagit lite tid. Man kan lätt förstå att NJ verkligen letar med ljus och lykta efter en bra förstemålvakt runt 185 centimeter som inte kostar skjortan.

Det finns ju några sådana, 185 cm Kevin Nastiuk, är ett exempel på en säkerligen ganska billig målvakt. Men att halvchansa med målvaktsposten går ju inte.

Eller förresten, kolla på Rögle…