Walters om Andy Miele: ”Jämförbar med Broc Little men med ännu bättre händer”

Är det en ny Broc Little NJ har på gång?

Rykten gör som bekant gällande att VIK försöker värva AHL-stjärnan Andy Miele. Efter att ha gjort fantastiska 71 poäng på bara 39 matcher (Broc Little gjorde 43 poäng) sista året på college har Miele gjort hela 107 poäng på 138 AHL-matcher.

Det ger ett poängsnitt på 0,78 per match att jämföra exempelvis med Matt Fornataros 0,51. Dessutom har Miele trots sin litenhet fått gjort några matcher i NHL och spelat VM för USA.

Så det är verkligen en stjärna som VIK kanske kan landa. Centralen utbytte några ord med Jason Walters, som spelade samtidigt som Miele i collegeligan NCAA.

– Miele är en fantastisk spelare. Han är mycket jämförbar med Broc Little, men har kanske ännu bättre händer och teknik, nästan skrämmande att tänka på!

– Jag fick inte spela mot honom i college, men jag följde honom på avstånd och såg honom dominera.

– Mieles spel är ganska komplett. Smidig och snabb skridskoåkare. Och som sagt – sjukt, sjukt bra händer. Kanske kan han jobba lite på sitt skott men han har bra teknik och känsla runt nätet, menar Jason.

Han är ju liten (173 cm) men har en del utvisningsminuter. Har han även en tuff sida?

– Ja, han har definitivt en fysisk sida också. Han kan egentligen spela på många sätt och hur coachen vill, säger Jason avslutningsvis.

***

Jason är också inte 100 % klar för en fortsättning hos mästarna SönderjyskE i Danmark då han har ett annat erbjudande från ett annat land. Jason har vunnit danska mästerskapet under båda sina säsonger sedan han lämnade VIK. I två olika klubbar. Starkt.

***

Tillåt oss drömma och hoppas att ett litet mirakel sker och VIK kan värva Miele. Kanske finns det något ess i rockärmen VIK kan dra fram för att locka Miele? Förutom ett stort lass pengar då…

2 svar

  1. Mikael Norén skriver:

    Hej Sune! Det är nog inte så många som har raka svar på dina frågor. Miele har ju anbud från flera och chansen är kanske inte så stor att VIK kan överbjuda andra lag. På målvaktssidan har det ryktats om Fransson och Pickard och ytterligare en målvakt.

    VIK har ett bud ute till Fornataro. Så det finns inga raka svar tyvärr än Sune 🙂

  2. sune skriver:

    när kommer nästa spelare? hur långt ifrån är Mieles ett kontrakt med VIK och kanske ännu viktigare……. vart är vår första målis och ska Fornataro stanna!? nån vet GARANTERAT mer än mej! så berätta!!!!! snälla…..