Tingsryd vs. VIK – en match mellan två formstarka lag & Paananen: ”Vi har inte peakat än och vi vill ju mer än det här”

Paananen har lite att fundera på, men av uttalanden att döma är VIK rätt på det då självinsikten verkar finnas där. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På onsdagskvällen bär det av till Tingsryd för bortamatch 45 mil bort i Nelson Garden. Hemmalaget är formstarkt på kort och lång sikt. Senaste fem ligger TAIF tvåa i formtabellen på 12 poäng, före VIK tack vare ett plusmål.

Men även över tid har smålänningarna bra form, med en fjärdeplats i den tabellen senaste tio, där VIK leder.

Leif Rohlin sa en gång till mig att ett lags supportrar känner laget bäst. Det ligger något i det och bloggen fick tag i TAIF-supportern Filip Engberg (@filipengberg på Twitter).

– Det blåser väldigt positiva vindar nu i Tingsryd, menar Filip. Det har det knappast gjort i säsongsinledningen. Helt annat stäm på isen och helt andra tongångar på läktaren. Alla Taifare mår nog ganska bra nu.

Skadeläget i truppen är att Filip Owesson, Hannes Johansson och Robin Olsson saknas. Osäkert om nye Martin Reway kommer till spel då han haft feber.

Vilka är heta?

– Många heta just nu… Men får väl säga Kim Tallberg, Filip Ahl och Daniel Öhrn bland forwards. Sen har backen Max Lindroth nyligen kommit in från Hanhals och tagit Charlie Doderos minuter med den äran. Ett riktigt kap på backsidan. Sen två heta målvakter på det.

Vilka kan bättre?

– Hade jag fått den frågan för några veckor sedan hade det varit en aningen lättare fråga. Men Réway, absolut. Där får vi nog ge honom lite tid med tanke på historiken. Max Novak, rent poängmässigt finns det mer att önska. Men känslan är att det börjar lossna mer och mer.

Hur har de nya spelarna funkat?

– Nyförvärven ja, tre har ju redan lämnat skutan. Men av de som är kvar är jag nöjd, tillslut.

– Daniel Ljunggren hade lång startsträcka men nu tror jag han har levererat sju poäng senaste sju matcherna. Tex Williamsson är lika bra som förväntat i kassen.

– En som fått oförtjänt mycket skit, trots att han gör enorm nytta på isen är Max Novak. Novak har även fått fart på målfabrikationen senaste tiden, men visst borde han ha gjort mer än sex poäng. Lindroth har jag nämnt tidigare.

– Sedan har vi då vår offensivt gudabenådade slovak, Réway. Inte helt oväntat så har han en bit kvar till fysisk toppform. Har matchats ganska sparsamt hittills men har ändå blixtrat till lite då och då. Jag tror att han behöver en startsträcka fram till jul.

– Över lag tycker jag att alla nyförvärv som är kvar i truppen gjort det som förväntats av dom.

Hur ser du på VIK?

– Det känns absolut som att ni kommer hamna på övre halvan av tabellen, och jag är väl egentligen inte speciellt förvånad över det. Men om ni trodde att ”Taif-spöket” är bortjagat så tror ni fel (skratt).

***

Västerås har imponerat under långt tid. William Wikman skadad. Jesper Appel får vara kvar hemma.

VIK har uppenbarligen utvecklats till ett lag som är otroligt jobbigt att möta. Undertecknad hörde en spelare i ett topplag som VIK mötte mycket nyligen säga så här:

”Framförallt verkar VIK kunna tugga på ordentligt med alla kedjor i fem mot fem. Ingen dröm att själv vara lite trött efter ett långt byte och så kommer Jesper J och Anthon in och kör. Det var riktigt tufft att möta VIK då de jobbade hårt som f-n och alla kedjor kändes bra. Tuffaste matchen jag spelat den här säsongen.”

***

Vi har inte peakat än. Vi vill ju mera än det här.

Orden är Thomas Paananens idag på VLT.se. Intressant att den annars så ödmjuke coachen lade fram dessa lite tuffare ord, kanske i stundens ingivelse. Hursomhelst fick vi en inblick i hur VIK-ledningen tänker gällande målsättning.

Är topp-8-målet ett minne blott?