Trender poängmässigt efter Modo och inför Almtuna senaste fem och tio omgångarna: Jimmie Jansson stekhet men andra har tappat produktion och annat

Sebastian Benker har hittills varit en ojämn topp-6-producent i HA. Frågan är rent krasst hur mycket flis VIK kan eller bör lägga på 28-åringen? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Trender poängmässigt individuellt senaste fem och tio omgångarna efter Modo och inför kvällens match borta mot Almtuna:

Senaste tio omgångarna:

Vi ser att Fredrik Johanssons produktion har sinat som topp-2-center, föga överraskande då det nog är lite för mycket begärt att 35-åringen ska producera varje kväll. Kaptenen har ju aldrig riktigt varit den där store och jämne poängproducenten på det sättet.

Jimmie Jansson har varit klart bäst siffermässigt med 6+1 och +6 senaste tio. Viktor Hertzberg är som vi märkt i första hand en playmaker, men bara ett mål senaste 14 matcherna är underkänt.

Det var precis den här tiden ifjol den lossnande ordentligt för Sebastian Benker, återstår att se om det kan bli samma resa igen. Morgan Hassel har kommit tillbaka efter inledande petningar med +2 senaste tio omgångarna.

***

Återstår att se hur man formerar laget ikväll i Uppsala då Lukas Zetterberg och troligen även Mattias Kalin plus Fredrik Johansson kanske saknas. Detta kan ju också sammansvetsa kärngruppen då man inte kan vänta på att någon annan ska göra saker.

3 svar

  1. Onside skriver:

    -7 på August Nilsson på 10 matcher, skrämmande dåliga siffror men det är ju det vi sett från läktarplats. Han håller helt enkelt inte

  2. Bozo skriver:

    Känns som sista säsongen med Fägerblad. Hoppas det inte slutar med rekonstruktion bara.

  3. Bozo skriver:

    Jag är belåten att det händer någonting iallafall. Det värsta är om man hade fullt lag, allt gick knackigt och sportchefen satt passiv. Nu blir det lite överlevnadsinstinkt påslagen hos någon iallafall. De som hänger med huvudet nu bör rensas ut.