Avsaknaden av en del skicklighet blev än mer påtaglig i ny förlust mot Almtuna och VIK får sikta på att främst försöka behålla topp-8

Det är grått och mörkt just nu. FOTO: RUNE ÅHLÉN

21 svar

 1. Kjell jansson skriver:

  Tänker lite på att man talar om en större satsning mot SHL för VIK nästa år , detta skrivs det om ibland på olika forum ! Det som jag tycka känns lite oroväckande är att vi är på väg in i en lågkonjuktur och då blir företagens / sponsorernas plånböcker ännu tunnare för att sponsra tex VIK ! Vi lever i nuet och då måste alla göra sitt yttersta för att nå framgång för VIK just nu !

  • Bozo skriver:

   Satsningen bygger väl på att samtliga spelare som lämnade för SHL är tillbaka nästa säsong, plus Holmberg och Berglund.

 2. Pelle skriver:

  Jansson har ju berättat att han tränat extra på att skjuta. Det borde nog hela laget satsa på. Skottprocenten är väl sämst i serien.
  Det är väl också bästa metoden att överlista låga försvar. Topplagen har väl inga problem med det. De sätter sina lägen och avgör på tidigt stadium.

  Sen verkar man inte tränat på straffar heller. Det måste man göra. Då får man samtidigt träning på frilägen som man ju bränner hela tiden.

 3. Pelle skriver:

  Känns inte som att fysen är det största problemet. Orken finns nog. Verkar mer vara att man inte pallar psykiskt.
  Forwards tvekar när de får målchanser. Det räcker för att det ska bli fel. Målvakten får extra tid på sig och då är det stängt. Sen är det för dålig kvalitet på skotten. Z visade hur man ska skjuta. Då blev det extra tydligt hur dåliga de andra var. Jansson skjuter bäst i laget just nu, men han är ju back.

 4. Gulsvart skriver:

  Det vore intressant med en intervju med dom nya fystränarna . Har spelarna testas under säsongen ?Hur är värdena ? Ligger spelarna i fas med målsättningen ? osv osv

 5. Miko skriver:

  Jag instämmer i att förväntningarna inför denna säsong var höga. Själv tyckte jag med tanke på alla spelarförluster att topp-två placering var orealistisk. Att tappa seriens bästa målvakt som vann många poäng förra säsongen, Frycklund med sin bästa säsong, Zetterberg och Östman som stod för väldigt många poäng och Lindelöf (honom lyckades man visserligen ersätta på ett bra sätt med Leduc) och fortfarande förvänta sig än bättre säsong än förra var orealistiskt. Nyförvärven har inte kommit upp i samma nivå som de som lämnade, speciellt målvakterna, och prestationerna hos utespelarna, förutom Leduc, lämnar kvar att önska. Nu gäller det att försöka att komma så högt som möjligt. En femteplats där man ligger nu borde rimligen vara en placeringen att sikta in sig på när grundserien är klar. Sen får man ta det därifrån.

 6. Marko skriver:

  Jag anser nog att man får sänka kraven lite som bla ”Dunken” var inne på för att hantera sitautionen. Det är klart att man vill ha ett lag som tar poäng men framförallt kämpar om resultaten ibland uteblir.
  VIK har varit nere i träsket i närtid och oavsett den fina säsong man gjorde förra året så kan förväntningarna behöva tonas ner. Jag ser också positivt att man gett chansen till Ehrnberg samt Juhlin för att växa in i den allsvenska kostymen då framförallt den sistnämnda är från de egna leden.
  Gällande ev nyförvärv så är det nog otroligt svårt att hitta klass för rimlig kostnad och frågan är om en spelare räcker för att effekten blir märkbar i så fall.

  @ Herr Malmberg… Ja fantastiskt kul med Suomis avancemang till ett seniormästerskap i fotboll. Dock en skitmatch rent spelmässigt och Rumänien -Sverige var typ 100ggr bättre( riktigt bra match)

 7. Jan Malmberg skriver:

  Bik vinner borta, förlåt menar vik. Bara undanflykter av Paananen( bik Bofors? b ligger bredvid v på tangentbordet, har tjocka fingrar borde kanske skriva på surfplattan istället. Såg 1-1 på text tv igår ville inte förstöra fred. kvällen vågade inte kolla mer. Tog skiten nu på morgonen. Glädjande var Vsk – Hammarby 6-0,Marcus Berg o kompisar 2-0. Även Finnar som producerar Fotbolls landslaget klara för EM för första gången. Mina 3 pojkar har ju finskt blod, Morfar 79 år vart skickad till Sverige under and.världskriget. också en finne som producerat, varit högsta chef för nationella prov på skolverket. Avslutade som 76 åring på regeringskansliet . Vinner på bortaplan , det var då det.⚽️🏐🙄

 8. Vakna skriver:

  Sportchefen på vik.se – Jag tror inte att plocka in en spelare ändrar så jättemycket, säger Patrik Zetterberg till klubbens hemsida –
  Nähä, det var ett konstigt uttalande tycker jag. Han måste väl som alla andra sett var Lukas betydde för laget när han kom tillbaka. Så visst kan en spelare ändra på mycket till det positivare. Sportchef Zetterberg gör många konstiga uttalanden, vet han själv hur han uttrycker sig ?

  • Mathias skriver:

   Jag håller helt med, det var ett minst sagt konstigt uttalande av honom..

  • Bozo skriver:

   Sportchefer uttalar sig alltid tvärtom, vilket är lite tramsigt i sig. Vet inte om det är för att skydda sig själva eller för att de tror att de skyddar nuvarande trupp. Jag tolkar med min sportchefstranslator att ny spelare är på väg in. Gissar på något lån.

 9. Gulsvart skriver:

  Spelarna åker omkring på isen som en flock yra höns. Ingen ledare ingen taktik som det verkar. Allt är under all kritik och så får dom betalt också utan att leverera. Det enda som är bra att ingen i laget förutom Leduc kan vara av intresse för något HA och SHL lag nästa säsong. Skamligt agerande av både spelare, tränare och sportchef. Agera innan allt är förstört med VIK som sponsorer och supportrar byggt upp efter token Fägerblad

 10. Dunken skriver:

  Vad hade ni väntat er, ni är relativt nykomlingar i hockeyallsvenskan. Ni hade ett budgetlag som lyckades okej förra året, och nu tror ni att detta ska upprepas plus lite till? Tagga ner, säsongen är lång, ni bör vara topp 4-5, att vinna denna skitserie ger noll, NOLL! Jag håller på Löven, tro mig, jag vet hur det är, år efter år.. Ni har ett bra lag, och det kommer att visa sig över tid, ha lite tålamod bara. För övrigt tycker jag att HA känns sisådär i år. Allt som händer fram till våren är en ändå lång transportsträcka.

  • Bozo skriver:

   Utmaningen är inte placering eller poängskörd. Det är uppträdandet på isen. Gamnackar och sämre och sämre för varje match. Som AIK typ.

  • Mysing skriver:

   Man kan ju iallafall kräva lite jävlaranamma av laget det borde ju du veta om du håller på löven

 11. Mysing skriver:

  Som vanligt sitter det folk i vik och skiter i allt, ska det vara

 12. Mysing skriver:

  Som vanligt sitter det i vi och smiter i allt

 13. Bozo skriver:

  Nu börjar även jag tro att spelarna från förra säsongen som blev kvar, tog för lätt på träningen i somras, vilket satte en låg nivå på de nya. De går att klaga på de nya men var är spelarna som blev kvar? 100% satsningen finns inte där och det känns som många har hamnat i samma läge som Dahlbom gjorde förra säsongen. Känns paralyserat.

 14. Gulsvart skriver:

  Sportchef Zetterberg har signat ett gäng loosers utan krigarhjärta. Denna säsong kommer inte att sluta bra. Fiaskot närmar sig med stormsteg och hockeyn i Västerås dör ut

  • Säsong 20/21 skriver:

   Det är inte bara dem han har signat (som är nya för i år), som inte gör rätt för sig! Ta Benker som exempel, hur länge ska han få åka runt och vara ineffektiv utan att bli bänkad? Skedung börjar mer och mer likna en defensiv fjärde-center… Hassel blandar och ger hela tiden. Om man nu inte ska negativa ordalag i VIK-ledningen, och tillrättavisa spelare.. Hur ska dem då lyckas ta sig ur det här? Om dem inte ens klarar av att höra att dem har gjort en dålig match…..