Ett försök till analys av VIK via den underliggande fördjupade statistiken – vad kan dessa siffror eventuellt ge för insikter och beslutsunderlag?

Kan VIK få fart i spelarutvecklingen igen? FOTO: RUNE ÅHLÉN

5 svar

 1. Robert jonsson skriver:

  Håller med Claes. Granskar man spelartrupperna o utvärderar stats på spelarna i HA så är en rimlig målsättning topp 8. MoDo, Löwen o Karlskoga har de klart starkaste trupperna. Den spets vi tappade till SHL har vi inte lyckats ersätta med gjorda nyförvärv.

  • Bozo skriver:

   Vad menas med top8? Är det femma? För det är där VIK ska hamna utan Lill-Z om man tittar på trupperna. Sedan har väl KHK rustat lite på slutet så de kan hota på pappret. AIK och SSK har underpresterat rejält sett till trupperna, men de har ändå inte bättre än VIK på pappret. Modo, Löven och Bofors har klart bättre trupper på pappret och Timrå har spets som vi saknar, men har en del luckor. Vi blev lurade av försäsongsmatcherna mot Bofors och hypade laget därefter.

 2. Jan Malmberg skriver:

  VIK Fokusera på pucken, stressa inte. Lek Clintan var cool, make my day (när ni har tom kasse)🏒🥅⛸⛸🎯

 3. Claes skriver:

  Någonstans (även om jag inte fullt ut kan värdera statistiken) så bekräftar väl detta att VIK är ett lag för topp 8 vilket i alla fall har varit min förväntan denna säsong. Däremot inte ett lag för topp 2 vilket jag heller inte förväntat mig men tydligen många andra supportrar med tanke på alla negativa kommentarer efter i stort sett varje match. Intressant med statistik hur som helst! 👍

 4. Bozo skriver:

  Visst missar VIK skott. Men det som jag tycker det är mycket av är öppna mål som spelarna inte ens får en klubba på eller att pucken rullar över klubbladet. VIK har ju fått kritik för att spela för svårt, med svåra pass. När väl avgörande passen finns där så fumlar avslutaren.