Triss i signeringar i form av Nilsson (ex-Södertälje), Lindelöf och stortalangen Holmberg

 

På VLT.se kunde vi under dagen se Patrik Zetterberg avslöja tre signeringar. Först ut presenterades Västeråssonen Robin Nilsson som alltså återvänder. Den högerfattade 25-åringen var Södertäljes mest poängstarka back (3+4) i kvalet då laget gick upp i Allsvenskan efter en säsong i Ettan våren 2016.

Jag minns Nilsson som en småväxt back med bra frekvens och intensitet. En (av relativt få?) spelare som Mats Waltin gillade här. Fick även spela forward ibland. Har ett fint högerskott som gav tio mål i Allsvenskan för VIK under de tre första säsongerna med begränsad istid.

I Ettan är Nilsson en toppback som dessutom går in i sina troligen bästa år som hockeyspelare nu efter att ha samlat rutin. Men Nilsson var en av de backar som fick mindre istid (cirka 15 minuter/match) i SSK:s, på allsvensk nivå, svaga försvarsuppställning och behöver nog göra en bättre säsong nu för att alla ska bli riktigt nöjda.

Alex Lindelöf, fortfarande bara 20 år, blir glädjande nog kvar. Västeråssonen med de fina händerna blir ytterligare en back som kan hantera pucken i det nya VIK. Gjorde sex poäng på fyra matcher i Arboga ifjol vilket visar på den offensiva potentialen. Bör också vara en stark back i Ettan.

Lindelöf verkar också vara en spelare som Thomas Paananen gillar skarpt då han fick komma in och spela mycket plötsligt efter coachens inträde i kvalet. Ett tecken på att Paananen gillar spelande backar?

Sist men inte minst blev det också klart att stortalangen Pontus Holmberg (född -99) blir kvar på ett A-lagskontrakt. Holmberg, vars far Jörgen gjorde över 40 poäng en säsong i Elitserien för VIK, beskrivs som en playmaker utöver det vanliga. Holmberg nobbade därmed ett flertal SHL-klubbar vilket är en stor fjäder i Patrik Zetterbergs hatt.

Tänkbar uppställning:

Mr X1 – Mr X2 – Mr X3

Kevin Weiskog – Petter Mattsson – Oscar Pettersson

Hampus Wallin – Jesper Andersson – Manne Mattisson

Adam Lidström – Mr X4 – Pontus Holmberg

Kommentar: Det lät också på Zäta som att Fredrik Johansson och Marcus Bergman (om handleden blir bra) inte är helt omöjliga att landa. Det bästa vore då om man kunde ha Fredda som ytter, där han alltid producerat mycket mer än som center. Som ytter skulle Fredda verkligen kunna stressa livet ur många Ettanbackar. Därmed kanske man då främst skulle behöva landa en riktig spetscenter som kan leda en tänkbar förstakedja.

Annars är det mycket grönt på forwardssidan. VIK måste hoppas på tur och skicklighet i Zätas scoutning att de flesta av de yngre killarna blommar. En sådan som Holmberg kanske till och med är en topp-6-forward redan?

Backpar:

Kenny Källström – Robin Nilsson

Douglas Alenbring – Alex Lindelöf

Joel Werner – Anton Brandhammar

Kommentar: Här ser det vassare ut än på forwardssidan. Källström och Nilsson är nog garanter att leverera 25-30 poäng vardera. Lägg till Lindelöf och Brandhammar så känns det ganska bra förspänt offensivt på backsidan. Det som saknas är kanske ytterligare en tuff back, men möjligen har Källström och Werner tillräcklig hårdhet och attityd för att det ska funka ändå. Zäta vill ha in ytterligare en beprövad back.

Totalt sett gör Patrik Zetterberg kloka val. Inga av fjolårets största floppar och mjukisar är signerade. Pust.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"870695474717540353";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/870695474717540353";s:5:"pDate";s:19:"2017-06-02 17:35:52";}}";

3 Kommentarer

  1. patrik johansson

    Saknar dock fysik…ingen forward som inger respekt. Hoppas J.Jansson blir kvar som en tuff offensiv back.

  2. Marko

    Känns helt ok med lagbygget i dagsläget och som du nämner vore ju Bergman o Johansson perfekta till laget. Förhoppningen är att man kan hitta ett par spetsar till även om det är svårt att locka hit spelare i dagsläget utfrån serien VIK ska spela i samt de ekonomiska förutsättningarna.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto