Trist spelartapp då energicentern Sam Marklund lämnar för Asplöven: Ännu en karaktärsspelare borta

Två i raden av karaktärsslirare som lämnar. Det blir onekligen en ny look på VIK nästa år med mycket mer finess än hjärta/tuffhet – på pappret i alla fall. 

Man kan ta Sam ur Norrland. Men inte Norrland ur Sam. Möjligen är det något sådant som delvis ligger bakom att Sam Marklund lämnar topptippade VIK för troliga mitten- eller bottenlaget Asplöven.

Plus såklart en mer eller given plats som topp-6-forward. Men trots allt känns detta relativt överraskande och tråkigt.

Ett av Fagervalls genidrag var när han skolade om Marklund från ytter till center. Det gav ett omedelbar kvalitetslyft i den tidigare ganska enkelspårige energiyttern. Som center tvingades Marklund lira mer med hjärnan vilket passade bättre.

I kvalserien var Marklund faktiskt en av lagets bästa spelare och visade mod med flera viljemål framför kassen. Det är bara att gratulera Asplöven till en kanonvärvning. Marklund är en given SHL-spelare åtminstone i en fjärdekedja inom något år.

Enligt Johan Thalbergs Twitter var NJ intresserad av att behålla Sam. Inte så konstigt när nu faktiskt VIK tappat nästan varenda karaktärsslirare man hade ifjol. Men kanske gör detta NJ mer sugen att satsa på lite karaktärskontinuitet genom att behålla McArdle?

Det som talar emot McArdle är att VIK främst ser ut att behöva en riktigt beprövad poängstark topp-6-forward plus en allroundcenter. Men med fortsatt utväxling kanske möjligtvis McArdle utvecklas till en topp-6-forward? Det är nog en fråga som NJ funderar på…

3 svar

 1. MA skriver:

  Dax för en insamling igen. För att kunna behålla McArdle och ev. Luca Caputi om han blir skadefri.

  Också märkligt att man går till lag som har till mål att behålla en allsvensk plats när det var mer intressant ifjol med ett satsande lag mot SHL.

 2. Marko skriver:

  Årets upplaga av VIK blir bara mer och mer märklig? Nu finns inget annat än att knyta till sig McArdle i min värld. Han är ju inne i de.. Han vet och kan spelet VIK spelar.. Är han verkligen så oerhört dyr just nu att det är bättre att chansa med något annat eller sitter man lugnt kvar i båten och väntar på att han ska bli billigare? Skulle det vara så att han hamnar i någon annan klubb i HA så blir jag ruskigt besviken…

 3. JL skriver:

  McArdle säga vara på väg till Vita Hästen