Special: Nick Angell om vänskapen med superstjärnan Jaromir Jagr & heligt vatten: ”Vi håller kontakten än idag”

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Under intervjun med Nick Angell kom vi in på att han spelat ihop med den levande (och spelande) legenden Jaromir Jagr. Nick kunde berätta en hel del intressant om detta:

– Jaromir är en ganska avslappnad kille vid sidan av isen. Han är väldigt driven när han är på isen. Jag är själv en kille som vanligtvis kommer till hallen mycket tidigare än de andra killarna men han var alltid där före mig.

– Ibland kunde han vara på isen två timmar innan träningen arbetandes på en liten detalj i hans spel som han kände behövde förbättras. När jag först kom till Avangard Omsk tror jag att han blev glad över att ha någon att tala engelska med så han och jag blev vänner.

– Hans ryska är ganska bra och han förstår allt och kan göra sig förstådd. Jag satt bredvid honom i omklädningsrummet och han är en väldigt andlig person. Vid hans plats hade han en stor inramad bild av Jesus som hängde där. Han tände ljus och satte sin klubba i en särskild ställning inför varje match.

– När du spelar träffar man människor som har små ritualer som de gör innan match. Vissa killar knyter sin högra skridsko först sedan deras vänstra eller att man bara använder vit tejp på sin klubba. För Jaromir var detta den ritual som fick honom redo för spel och det fungerade absolut för honom.

Heligt vatten (något för VIK?)

– En gång kom jag till hallen innan en match och min utrustning var våt. Jag frågade Jaromir och hans utrustning var också våt. Han sa att det var för att han hade haft en präst där och prästen hade kastat heligt vatten på vår utrustning. Då blev jag lite förvirrad men när en av de bästa spelarna i världen som någonsin spelat spelet tror att du behöver lite heligt vatten på utrustningen kan du bara säga: ”Tack Jags”.

– På fritiden är Jaromir en av de mest genuina människor du någonsin kommer kan träffa. Han älskar att gå ut för att ta kaffe eller te. Han dricker inte alkohol, eller åtminstone aldrig när jag var runt honom. När vi skulle gå ut och ta en öl tog han en dubbel Expresso. Vissa känner att han är väldigt reserverad mot nya människor eftersom många vill alltid ha något av honom. Jag kan inte säga tillräckligt bra saker om honom som person och spelare.

Jaromirs ”assistent” Joe

– När jag tradades till Avangard Omsk fick jag träffa en kille som hette Joe. På den tiden när jag kom till Omsk fanns det inga andra nordamerikanska killar i laget. Snart förstod jag att det var en kanadensisk kille, men han var inte i med i laget eller på lagets lönelista – han var på Jaromirs lönelista.

– Joe hade arbetat med Team Canada och var expert på slipning  av skridskor och hade träffat Jaromir på en av de nationella turnéerna året innan. Jaromir blev så imponerad av Joe och gillade det jobb han gjorde så mycket att han erbjöd Joe en position som hans personliga skridskoslipare. Jaromir betalade Joes lön, hans lägenhet och hans resekostnader till och från bortamatcher. Ärligt talat var det den mest unika situation jag någonsin har sett, men Jaromir tjänade $ 6.000.000 netto (39,5 miljoner kr) så jag antar att han hade råd.

– Eftersom Joe och jag båda är nordamerikaner blev vi goda vänner. I slutet av året är det brukligt för spelarna att ge materialarna dricks.

– Jag gick till Joe och tänkte ge honom dricks för hans tjänster, för den fantastiska skridskoslipningen. Han sa att Jaromir hade dricksat honom för hela laget men att han verkligen skulle vilja fiska med mig på en resa jag planerat med ett par kompisar i Kanada. Jag sa naturligtvis ja och vi hade en fantastisk tid och är fortfarande mycket goda vänner.

– Så för att besvara din fråga… Ja, det var bra att spela med den legendariska #68. Vi håller fortfarande kontakt och detta är något jag aldrig kommer att glömma, men det var också trevligt att träffa hans personliga skridskoslipare Joe, säger Nick avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://37.media.tumblr.com/5cf558a7848edd02b1087c1a56f58346/tumblr_n50kt5sbej1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. asdd

    Grymt artikel som vanligt!

    Nu när vi fått in mediakuben. Skulle inte ni i centralen kunna kolla upp om de har planer på att ersätta det katastrofalt dåliga ljudsystem som finns i arenan?

Tweets

Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral @drazenragge Ja, se det inte som någon kritik mot dig Micke. Du vet hur mycket jag uppskattar att ta… https://t.co/Cu6gedgro1

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@drazenragge @VIKFanCentral Håller med dig och tycker att VIK gav sig chansen att vinna i andra perioden och mycket… https://t.co/8Mlsg6umB2

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto