Trots allt en delad fjärdeplats – men hur tänker Z gällande forwardssidan på sikt utan Asplund/Lunsjö & ny seger mot Skellefteå för allt bättre VIK J20

Rasmus Asplunds tid i VIK är snart förbi. (skärmdump).

 

VIK har inte spelat på länge. Men en massa allsvenska matcher har spelats och VIK har trillat ner till en mindre smickrande niondeplats i serien.

Men kollar vi på poängsnitt per match ligger VIK på en delad fjärdeplats. På något sätt är det väl det en styrka trots att spelet inte har stämt speciellt bra?

Allsvenska tabellen baserad på poängsnitt per match efter lördagens match då Kristianstad slog Mora efter straffar.

En allt hetare fråga är hur Patrik Zetterberg resonerar kring forwardssidan på lång och kort sikt. Den kanske underskattade Lunsjö bli borta till runt nyår och kommer behöva spela och träna sig i form på det.

Rasmus Asplund kommer troligen en mindre vacker dag i november/december att lämna ett stort hål efter sig i en ganska ojämn forwardssida.

Frågan är hur Zätas plan ser ut här på kort och lång sikt? Zäta måste såklart redan nu har några kortlistade toppcentrar som tänkbara ersättare till Asplund – frågan är vilka dessa kan vara?

Rösta längst upp på startsidan vad du tycker att Zäta ska göra angående forwardssidan! Ekonomin verkar trots allt hyfsat stabil enligt ordförande Pär Södergren på VIK.se.

Men kanske är det ändå galenskap att värva i dessa tider? Dock tror jag mig veta att denna VIK-ledning aldrig skulle chansa ekonomiskt. Om sponsorer vill öronmärka pengar är det ju en annan femma.

***

VIK J20 tog en ny seger (6-3) mot Skellefteå på lördagseftermiddagen. Extra roligt att se att nya spelare klev fram och producerade; Kevin Marx-Norén gjorde 2+1, Lukas Smith 1+2 och Simon Siwert 0+2.

I kassen räddade Petter Johansson 42 av 45 skott (93,3 %) men skotten 29-45 speglade inte riktigt matchbilden i mina ögon.

Också starkt att se det lugn som laget hade i tredje perioden då en 5-3-ledning skulle försvaras. Väldigt fin prestation i mittzon i tredje då lovande jättebacken Viktor Hurtig satte stopp i spelet och Casper Moberg hittade snyggt Marx-Norén som satte spiken kistan med 6-3-målet (antar att Hurtig får en retroaktiv assist, detta även efter ett nytt mål tidigare i matchen).

1-1-målet var också vackert då Filiph Åström störtade fram på kanten och gav Hugo Frylén öppet mål (det står omvänt på Swehockey).

Undertecknads bedömning är att detta VIK är på helt rätt väg och har förbättrat sitt totalspel efter en darrig start de första fem omgångarna. Nu börjar hela lagmaskineriet kugga i och man bjuder inte motståndarna på frilägen som man gjorde konstant i början på säsongen.

Tabellen haltar men VIK har faktiskt en liten chans att ta sig till topp-10 nationellt om de kniper en topp-5 i J20 Nationell Norra. Tabell grundad på poängsnitt:

VIK är kanske på väg upp i denna tabell, som dock haltar rejält.

Under söndagen väntar topplaget Luleå hemma. Tufft spelschema denna helg med tre matcher fredag, lördag och söndag. Tur då att fler spelare börjat producera i VIK J20 då bredden kanske börjar bättras.