Trots bra start fick Hästen initiativet mot fortsatt formsvagt och Erssonfattigt VIK där dock energikillar Wikman & Eriksson åter levererade

Paananen har lite att fundera på, men av uttalanden att döma är VIK rätt på det då självinsikten verkar finnas där. FOTO: RUNE ÅHLÉN

17 svar

 1. Bozo skriver:

  Vad sysslar J20-laget med? Inte bra att förlora så klart hemma mot KHK. Är man på väg att trilla ur Elit?

 2. Bozo skriver:

  Många JVM spelare med i SHL-omgången idag, så det borde inte finnas några tveksamheter om att Ersson är redo för spel på måndag kväll.

  • Örjan skriver:

   Är riktigt orolig för VIKs juniorsida
   J18 missade gå vidare
   Får spela fortsättning serien
   J20 missade topp 10
   Och man skall ha i åtanke att det försvinner endel 99or till nästa år
   Och skall upp 01or i J20 som.spelar J18 idag
   Dom tre bästa 01orna spelar redan i J20
   Så känns lite sådär
   Och tittat endel på J18 och måste säga dom som kommer ”utifrån” till HG inponerat då inte
   Fanns flera som var bättre i U16 elit ifjol i VIK som.vart värda dom.platserna istället

 3. Gurkan 63 skriver:

  Det här facket som vik har ni är inte godkänt. Förlora mot seriens sämsta lag med dessa siffror är underkänt. Lagen under vik är mera hungriga/desperata . Det är inte bara frågan om målvaktsspelet utan hela laget får ta på sig . Nu vinner lagen under vik och dom tar poäng mot lagen ovanför så lite tur är det. Men i längden håller inte det.

 4. Jan Malmberg skriver:

  Det är tjänstefel av styrelsen och tränarna att ha en tveksam man i målet. Jag har inte sett matchen(ville inte förstöra fredagskvällen)det kommer från vissa skribenter här.Såg däremot Finland krossa Schweiz Sverige gjorde målvakten bra i sin match. Finland placerade skotten på sidan om målisen inte på målvakten som sverige. Paananen öppna ögonen se vad alla andra ser. Dahlbom inte så bra hockeyallsvenskan 😡💀☠

 5. Olle skriver:

  Bra skrivet. Formligan över de 5 senaste matcherna är: 14. VIK 2p, 13. Vita Hästen 2p, 12. AIK 5p och 11. BIK Karlskoga 6p.
  Visst skulle Dahlbom ha tagit första målet men laget får inte vara så darrigt att man efter det faller platt. Ska Topp 8 målet hålla så krävs det att spelarna enskilt funderar över vad man kan göra för att förtjäna lönen och supportrarnas energi och kärlek.

 6. Klas skriver:

  Om ersson står mot Leksand och vi får stryk vem ska vi skylla på då? Mats Ytter kanske?

 7. Miko skriver:

  Håller med om att Dahlbom inte har briljerat men det har i ärlighetens namn inte någon annan lagdel heller. PP har havererat, mycket boxplay till följd av en del dumma utvisningar som motståndarna har utnyttjat, givna lägen (även om de inte varit många) som missades mot både Södertälje och Vita Hästen. Skönt att ha Ersson tillbaka mot Leksand som har hittat formen men enbart han kommer inte vara lösningen om andra lagdelar inte höjer sig. Vik måste upp flera nivåer för att ha en chans mot Leksand. Hoppas hemmapubliken på måndag kan bidra till en rejäl uppryckning.

 8. Bozo skriver:

  Omstart hemma på måndag med Ersson och Hetta tillbaka.

  I ärlighetens namn är det inte många lag som tar bortamatcher just nu, förutom desperata bottenlag. Gäller att ta 3or hemma och hitta det självklara självförtroendet där.

 9. Peter skriver:

  Återigen det är bara att inse att Dahlbom inte håller för HA. Han är supersist i målvaktsligan och när Dahlbom stått så har VIK bara vunnit 33% av matcherna. Tur att VIK värvade Ersson som backup för annars hade laget varit en bra bit från en åttonde plats.

  • vabe skriver:

   Håller fullständigt med. Märkligt är att svackan började i och med Ersson försvann. Jag har viss förståelse för att spelarna resignerar när Dahlbom släpper in första skottet (likadant mot AIK) han får på sig, ett skott han dessutom skulle ha tagit. Hur länge ska han få fortsätta? Det blir inte lika kul med hockey när man vet på förhand att risken är väldigt stor att förlora när han står i mål.

 10. Marcus skriver:

  Matchen var helt avslagen från period 2. Kalle Östman måste gjort sin sämsta match i Vik. Har tyckt om Östmans spel tidigare men nu har han varit mindre bra i för många matcher. Dahlbom borde definitivt tagit 1-0 målet som förstörde mycket av kvällen då Vik inledde piggt. En av få som får godkänt ikväll är Benker som trots allt åker och sliter även om skotteffektivitet har betydligt mer att önska. Anton Eriksson borde enligt mig få spela mer, måste ha bäst effektivitet i hela laget?

 11. robert jonsson skriver:

  Dålig energi i hela laget. Sedan blir pp för lättläst när vi endast har Zetterberg som kan hota med sitt skott. Hetta lär tillbaka i pp. Byt sedan ut Jansson mot Ringström eller Källström som båda har bra skott om de får lite tid på sig.
  Tråkigt med Dahlbom som släpper väl enkla mål. Dahlbom som var den store hjälten i avancemanget till HA har det svårare när farten o intensiteten nu höjts i HA

 12. Mats skriver:

  Ben Perreault.

 13. Örjan skriver:

  Har sagt det förr
  Funderar väldigt starkt på om Dahlbom har problem
  VIK har ju haft en sån målvakt förr en utlänning kommer inte på namnet på han
  Sen varför inte låta Olofsson få en chans igen
  Tycker det sänder lite dåliga signaler när inte egna juniorerna får chansen medans man värvar en junior som inte gjort så stort väsen av sig

  • Gammal get skriver:

   Ben Perreault, eller något liknande heter han och var nästan blind.

  • Posller skriver:

   Såg Olofsson i dagens J-20 match och han var inte bra…