Tungs start på säsongen efter ganska håglös insats efter baklängesmål i Södertälje

Det är tur att det bara är september. På lördagskvällen förlorade nämligen ett offensivt osynkat VIK i Södertälje med 3-1, trots att SSK bara fick 15 skott. VIK saknade Dustin Johner och Simon Fredriksson vilket tvingade in Söderkvist som förstecenter och blott 16-årige Kristians Rubins som sjätteback. Något som visade sig inte hålla riktigt just ikväll, trots att Rubins gjorde det okey innan SSK:s första mål.

Matchen var relativt jämn de första två perioderna. Det var ganska kladdigt spel från båda lagen som föreföll ta ut varandra lite.

I tredje var Rubins olycklig då han blev stekt på utsidan av fjärdelinespelare och VIK:s förstakedja markerade inte framför kassen och hyperviktiga och sena 1-0 till SSK. Efter SSK:s mål tappade VIK koncepten totalt och Rubins bänkades.

VIK fick stora problem med elementa som passningsmottagningar och enkla korta passningar. Det var verkligen betong i handskarna på alla VIK:are, klassiskt uselt och icke direkt närvarande spel. SSK fick 3-0 bakom en chanslös Fransson.

Bromé reducerade till 3-1 efter bra skott av Hampus Larsson, men för sent. Nu väntar Asplöven hemma och då behöver VIK en seger för arbetsron. Men räkna med en tuff match mot det bekymmerslösa raggarlaget från norr som ikväll slog AIK.

Oroväckande är att powerplay inte fungerat sedan Eddie Davidsson skadades faktiskt. VIK kommer knappt in i zon mot stressande boxar. SSK däremot fick utan ansträngning ställa upp mot en extremt passiv VIK-box.

McGrath och Fornataro är dysfunktionella och Williams och Conny hittar inte fram. Kanske dags att sätta tillbaka trögfotade Fornataro som center, han verkar inte passa som ytter där ofta skridskoåkning är ett måste.

Kanske något så här på första två kedjorna:

Williams – Fornataro – Conny

Johner – McGrath – Bromé

Annars fick Angell spela närmare 30 minuter igen sedan Rubins bänkades i tredje. Det känns lite som Angell då måste spara på krutet, inte optimalt. Vi kan lugnt konstatera att det behövs en spetsback till om VIK ska komma någonstans. Detta så att Angell kan köra hårdare under mindre istid.

Fjärdekedjan fick återigen mycket lite istid trots att övriga kedjor inte glänste. Frågan är om det är rätt taktik…

2 svar

 1. GL skriver:

  Nu tar vi Asplöven på tisdag!!

 2. GL skriver:

  Hemkommen från Södertälje med blandade känslor.
  -Vi borde ha haft med oss poäng, VIK var minst lika bra som SSK.
  – Fransson läcker, 81,58% och sämst stats i ligan
  – Williams, McGrath och Fornataro är precis lika svaga och uddlösa som i vårens kvalserie
  – Speltid förtjänar man sägs det. Om det är så borde laget spelas så här,
  1: 20,58-86,91,79 = PP1
  2: 7,26-23,81,24 = PP2
  3: 44,82-72,71,18
  4: 61,93,12

  Vi