Inför Södertälje-Västerås: Den fysiska frånvaron skapar ett stort orosmoment när Västerås tar sig an SSK

Frycklund gör sitt 3-e mål i Vik-tröjan.

Frycklund var en av de bästa spelarna senast, kan han fortsätta skörda framgångar? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Mot Vita Hästen fick Västerås problem då finessen i spelet tog över och ofta skapade mer problem än nytta. Inför matchen mot Södertälje kvarstår samma fråga, är finessen ett problem eller en tillgång?

Västerås motståndare för dagen, Södertälje, premiärspelade på hovet där man mötte allsvenskans nytillskott AIK. SSK fick chockerande nog stora problem då gnaget gång på gång mötte upp Södertäljes, på pappret, mäktiga offensiv med en hög fysisk intensitet och på så sätt avstyrde en mängd målchanser. Södertälje, under ledning av Janne Karlsson, låg under fram tills slutminuterna men lyckades tillslut samla ihop sig och tack vare en hög press kvittera matchen, och slutligen vinna på straffar.

Från matchen kunde Södertälje ta med sig, förutom två poäng, glädjande besked gällande tre av sina nyförvärv. Både James Sixsmith och David Lidström satte varsitt mål som i sin tur resulterade i kvitteringen. Tim Sandberg gjorde en stabil insats och spikade igen totalt på straffarna och la grunden för att extrapoängen hamnade hos SSK. Viktigt för Sandberg med en bra start då han är tilltänkt att vara det säkra kortet i mål säsongen igenom, intressant är dock att Idoff får förtroende mot Västerås.

Vilken miss av Idoff.

Blir det ännu en bjudning av Idoff? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Södertälje fick dock en rejäl käftsmäll i öppningsmatchen då en av lagets stora stjärnor, Oscar Ahlström, blev tvungen att bryta och kommer inte heller till spel mot Västerås. Detta innebär inte bara ett avbräck i form av Oscars kvaliteter som hockeyspelare, det skapar också frågetecken kring hur hans tvillingbror och radarpartner Victor Ahlström ska hantera situationen. Bröderna har sällan spelet ifrån varandra under sina fem senaste år i AIK, totalt går de nog att räkna på en hand. En stor gåta för tränare Karlsson att lösa.

Västerås hade under sin öppningsmatch problem med att komma inpå mål och skapa något av returerna. Det var ett flertal andrapuckar som gick till spillo och resulterade i giftiga kontringar för motståndarna. Finessen tog många gånger över och lämnade något mer att önska i spelet, fysiken.
Det var många gånger det kändes som att vita Hästens backar enkelt kunde plocka bort störtande VIK forwards som desperat försökte komma åt de returer som målvakten Brage släppte. Fysiken ser återigen ut att kunna bli det stora problemet i dagens match då Södertäljes största problem i sin senaste match var en fysisk motståndare. Det blir en stor uppgift för Martin Filander att lösa hur man taktiskt ska kunna övervinna SSK med hjälp av sin egen finess, för i denna match kommer det definitivt inte bli lika mycket puckinnehav.

Kristians Rubins skulle debuterat mot Vita hästen men kommer troligen att få göra debut mot SSk nu på lördag som 7-e back.(kommer från Lettland och spelar i Vik-j20)

Den lovande backen Kristians Rubins väntas debuter mot Södertälje. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

En sak att se fram emot inför matchen mot SSK är att den nye och oprövade junioren Kristians Rubins, blott 16-år, kan få göra sin A-lags debut. Klart är att han åker med laget till Södertälje och startar som sjundeback. Någonting som på förhand känns lovande för framtiden.

Vilken av tränarna löser sin gåta bäst? Blir det Karlsson som hittar den perfekta miljön till Victor Ahlström och genom det skapar en matchvinnande kedja, eller blir det Filander som får VIKs finess att gå från frågetecken till utropstecken? Svaret får vi om bara några timmar.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://33.media.tumblr.com/e000636cfee0cda8332005cb14997e03/tumblr_nbr8rwpAfK1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Mangan

    Är det medvetet att kalla Martin Filander för Mattias Filander? 🙂

Tweets

yellowblack - Avatar_yellowblackyellowblack

@VIKFanCentral Plusminus blir väldigt beroende av vad lagkamraterna på isen gör. Svårt att få nån rättvisa när man… https://t.co/1ghjvvE7DW

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@_yellowblack Siffror kan ju dock ge vissa saker, tex att Ehrnberg blockar bra, och även Younan ligger ofta i topp… https://t.co/gS9qjPBTJR

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@_yellowblack Jo, detta är ju raka motsatsen till "noterbara prestationer" :-) Siffror rakt upp och ner helt objek… https://t.co/c2aYVI62i0

SvaraRetweetFavorit
yellowblack - Avatar_yellowblackyellowblack

@VIKFanCentral Men dessa plus Trivellatos skolboksförsvar är bara tre exempel jag kommer på från hela matchen, som… https://t.co/6h82QsTvUP

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto