Tunna VIK måste ha mycket tur för att få en bra säsong, Södertäljes backchansning, Västervik siktar på ex-VIK:are och lite om marknaden

Det smäller hårt i ishockey och skador är en del i spelet. SHL-lagen har insett detta och har enormt stora trupper... FOTO: Rune Åhlén

 

Knappt hade man hunnit se VIK:s fjärde träning förrän jag hörde om skador och såg som sagt Stefan Gråhns grina illa (men kom tillbaka). Fish och Mylläri stod också över dagens träning enligt VLT.se.

Detta är inget konstigt i gladiatorsporten hockey. I snitt har väl varje lag alltid 2-4 skadade spelare per match i normalfallet? (Om någon har några riktiga siffror på detta vore det intressant att ta del av.)

Då kommer vi osökt in på VIK:s lövtunna trupp, som faktiskt bara har tre (!) backar och cirka tio forwards (utan solklara superspetsar) med en bra dos allsvensk rutin.

Ska detta funka måste helt enkelt laget ha tur och slippa skador. Blir det ett skadehelvete kan VIK i värsta fall få kämpa för att undvika nedre regionerna, om nu inte alla de oprövade, utopiskt nog, skulle blomma ut samtidigt.

Detta visar på behovet av att VIK lyckas bredda/spetsa truppen. Annars kan det sluta illa.

– Det finns lediga spelare, säger Andreas Appelgren till bloggen, och mellan raderna kan man utläsa att spelare som ”Äpplet” är intresserad av fortfarande kan värvas om resurser kan frambringas…

***

Södertälje satsar på Simon Karlsson (ex-Karlskrona), en begåvad back som värvades av HV 71 tidigare. SSK får hoppas att Karlsson gör en Niklas Lihagen och kommer tillbaka starkare efter två säsongers frånvaro. I så fall har de verkligen både spetsat och breddat sin backsida.

***

Johan Larsson är en solid back som skulle bredda och sannolikt spetsa truppen. Men nu skrev MrMadhawk.se att nykomlingen Västervik är sugna, det vore lite surt kanske om nu VIK varit sugna på just den högerfattade Larsson.

***

Talade med en insider i Europa om marknaden:

– Det finns fortfarande tillräckligt med spelare på marknaden, och det ramlar in lite folk från AHL, som det alltid gör vid den här tidpunkten.

– Dock ser jag inte många riktiga toppspelare längre, men det finns fortfarande ok med spelare som skulle kunna göra det bra i Allsvenskan.

1 svar

  1. fredrik skriver:

    truppen måste breddas, av ett par bra lirare dessutom.
    annars kan det bli så att vi slåss med vik2 och ssk för att undvika negativt kval känns det som… hoppas verkligen jag har fel!